Hrvatska pošta

Pratite pošiljku

Primam

Poštu možete primati u svoj kućni kovčežić, paketomat, u poštanskom uredu ili otvoriti poštanski pretinac. Osim toga možete zatražiti nadoslanje ili preusmjeravanje pošiljke na drugu adresu ili tražiti da se vaše pošiljke zadržavaju u poštanskom uredu. Više o ovim dodatnim uslugama za primanje pošiljaka pročitajte u ovdje.

Važne informacije

Praćenje pošiljaka

Za praćenje pošiljke pomoću track&trace sustava treba vam samo njezin prijamni broj. Upišite ga u za to predviđeno polje i dobit ćete povratnu informaciju o trenutačnom statusu pošiljke. Prijamni broj unosi se cijeli, bez razmaka, npr. RB123456789HR, a nakon što unesete broj pošiljke kliknite na "Provjerite status".

Kućni kovčežić

Kućni kovčežić (poštanski sandučić, kaslić) trebao bi se nalaziti u prizemlju stambene zgrade ili na pročelju, to jest na ulazu u dvorište obiteljske kuće. Također, na kućnom kovčežiću mora biti jasno istaknuto prezime primatelja. Ovdje provjerite kako pravilno adresirati pošiljke. 

Paketomat

U brojnim e-trgovinama već prilikom kupnje možete odabrati isporuku u paketomate, a svoje pošiljke možete i preusmjeriti u najbliži paketomat. Sve o ovom načinu dostave, ali i slanja pošiljaka saznajte ovdje

Poštanski ured

Prilikom preuzimanja pošiljaka u poštanskom uredu trebate imati dokument za osobnu identifikaciju (važeća osobna iskaznica ili putovnica). Ako želite da netko drugi preuzima vaše pošiljke, treba napraviti punomoć.