Bankarske usluge za poslovne korisnike dostupnije u općini Valpovo

Bankarske usluge za poslovne korisnike dostupnije u općini Valpovo

Usluge HPB-a za poslovne korisnike dostupne u Poštanskom uredu 31227 Zelčin
 
ZAGREB, 1. travnja 2021. – U Poštanskom uredu 31227 Zelčin od danas su poslovnim korisnicima dostupne bankarske usluge Hrvatske poštanske banke. Poslovnim korisnicima omogućeno je u poštanskim uredima Hrvatske pošte posredovanje u otvaranju poslovnog računa HPB-a, obavljanje nacionalnog platnog prometa u kunama, ugovaranje internetskog i mobilnog bankarstva, depozita, kartica i ostalih bankarskih proizvoda i usluga. Time je osigurana financijska potpora poduzetnicima i lokalnoj upravi kao pokretačima gospodarskog razvoja lokalne zajednice i rasta zapošljavanja.

„Pošti u Zelčinu gravitiraju valpovačka Bela sela Harkanovci, Zelčin, Ivanovci i Marjančaci stoga nam je bio prioritet prije svega zadržati sam poštanski ured, u čemu smo i uspjeli. Otvaranjem Banke u pošti stanovnici Belih sela neće morati zbog poštanskih i bankarskih usluga putovati u Valpovo već će sve moći obaviti u Zelčinu. I ne samo to, korisnicima pošte u Zelčinu na raspolaganju će biti i usluge Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje tako da će od danas u tom uredu moći podnositi zahtjeve za mirovinu, zatražiti odreske od mirovine i obavljati sve druge usluge vezane za mirovinsko osiguranje. Ovo je veliki dan prvenstveno za Zelčin, Ivanovce, Harkanovce i Marjančace i nastavak ulaganja u razvoj naših prigradskih naselja.“ – istaknuo je gradonačelnik Matko Šutalo.

Širenjem suradnje Hrvatske pošte i HPB-a omogućeno je poslovanje poduzetnicima i lokalnoj upravi u mjestima u kojima do sada nisu imali potrebne usluge. Naime, zahvaljujući mreži s više od 1000 poštanskih ureda u više od 800 mjesta, ove su dvije institucije postale najveći distribucijski kanal za bankarske usluge u Hrvatskoj. Razvojem projekta „Banka u Pošti“, u najmanjim i najudaljenijim mjestima u državi koja nemaju pristup financijskim institucijama, omogućeno je kvalitetno bankarsko poslovanje i privatnim i poslovnim korisnicima.

„Vjerujem da će dostupnost navedenih usluga stvoriti preduvjete za kvalitetnije poslovanje poduzetnicima i lokalnoj upravi Grada Valpovo i naposlijetku doprinijeti razvoju gospodarstva u ovom kraju“, rekao je Josip Poljak, izvršni direktor nadležan za mrežu poštanskih ureda, te naglasio kako je cilj projekta decentralizacija. „Uslugu poslovnog bankarstva želimo ponuditi tisućama poduzetnika u njihovom susjedstvu, bez obzira radi li se o velikim gradovima ili manjim naseljima“, zaključio je Poljak.

Hrvatska pošta kontinuirano traži načine da njene usluge građanima budu još dostupnije, pogotovo u prometno slabije povezanim mjestima i na otocima. Poštanski uredi postaju centri usluga u kojima privatni i poslovni korisnici mogu osim poštanskih obaviti i bankarske, osiguravateljske, telekomunikacijske i maloprodajne usluge. Suradnjom s tijelima javne vlasti, u poštanskim uredima dostupne su usluge Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a u poštanskim uredima na obali korisnici mogu zatražiti i podići svoje otočne iskaznice.