Hrvatska pošta

Dječja poštanska marka

Natjecanje kojim se već tradicionalno svake godine među školskom djecom odabire autor motiva dječje poštanske marke.
KREIRAJ MARKU BAJNU I OSVOJI NAGRADU SJAJNU!

Hrvatska pošta još od 2007. svake godine organizira likovno natjecanje za sve učenike osnovnih škola diljem Republike Hrvatske nazvano „Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu!“.

Tema likovnog rada za izradu dječje poštanske marke svake je godine nova i unaprijed zadana. Cilj je natjecanja približiti učenicima smisao i značenje koje ima poštanska marka. Učenik čiji je rad proglašen najboljim tako postaje autor likovnog predloška koji postaje motiv jedinstvenog proizvoda - dječje poštanske marke.

Zadana tema ovogodišnjeg natjecanja „Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu!“ je „Međugeneracijska solidarnost“
 
MEĐUGENERACIJSKA SOLIDARNOST
Natječaj za učenike osnovnih školaHrvatska pošta u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje već 16. godinu organizira likovni natječaj za učenike osnovnih škola u kojem učenici imaju priliku nacrtati motiv poštanske marke Republike Hrvatske na zadanu temu. Tema ovogodišnjeg natječaja za poštansku marku je „Međugeneracijska solidarnost“. Ovim projektom želi se potaknuti učenike te profesore likovne kulture i razredne nastave na izradu motiva poštanske marke. Tema ovog natječaja svake godine potiče djecu na likovno stvaralaštvo, ali, osim toga, uvijek pobuđuje i na promišljanje tema važnih za mladež.

Profesori likovne kulture i razredne nastave odabiru 10 najboljih radova na razini škole i šalju ih Hrvatskoj pošti zaključno s 2. lipnja 2023. godine. Svečanost uručenja nagrade pobjedniku i promocija poštanske marke održat će se u rujnu 2023.

Učenik čiji rad pobijedi bit će potpisan na poštanskoj marki, a njegovo ime i djelo tako će obići cijeli svijet jer će i ova poštanska marka vrijediti za plaćanje poštanskih usluga. U natječaju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola sa stalnim boravištem ili prebivalištem u Republici Hrvatskoj, a pobjednik natječaja osvojit će prijenosno računalo i pisač.
 
PRAVILA NATJEČAJA
 
SUGLASNOST ZA SUDJELOVANJE U NATJEČAJU