Dodijeljene nagrade u projektu Transportikum

31.5.2023.
Hrvatska pošta je i ove godine sudjelovala u projektu zagrebačkog FPZ-a
 
Svečana završnica projekta Transportikum Fakulteta prometnih znanosti (FPZ) u Zagrebu u kojem Hrvatska pošta sudjeluje već šest godina održana je 25. svibnja u prostorima Fakulteta. Ove godine u projektu je sudjelovalo ukupno 47 studenata studija Promet i Inteligentni transportni sustavi i logistika, a projekt uz Hrvatsku poštu okuplja još sedam tvrtki iz različitih gospodarskih grana (Arriva Hrvatska, Atlantic Grupa, Croatia Osiguranje, INA – Industrija nafte, Podravka, ProjektLab i Zagrebačka pivovara) koje su osmislile projektne zadatke za studentske timove.
 
Ovogodišnje teme projekta Transportikum bile su primarno povezane s procesima prijevoza putnika i tereta te uvođenjem novih tehnologija u poslovanju, procjenom šteta kod prometnih nesreća, alociranjima resursa radi optimizacije logističkih procesa, rekonstrukcijama postojeće prometne infrastrukture te razvojem i tranzicijom na održive oblike prometa. Studenti su tijekom tri mjeseca osmišljavali najbolja projektna rješenja te su u tom razdoblju posjetili i prostore NSC-a u Velikoj Gorici te aktivno surađivali s voditeljem projekta – Antoniom Videkom, izvršnim direktorom Ureda za optimizaciju.
 
Prigodom svečane dodjele nagrada uzvanicima se na početku skupa obratio Marko Šoštarić, dekan Fakulteta prometnih znanosti, i profesorica Jasmina Pašagić Škrinjar, predsjednica Organizacijskog odbora projekta Transportikum. Oni su zahvalili svima koji su pridonijeli realizaciji projekta te istaknuli trud i brojne kvalitete studenata koji su prepoznali prednosti ovog projekta i uključili se u rješavanje projektnih zadataka. Skup je pozdravila i državna tajnica Margareta Mađerić iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Pohvalila je projekt Transportikum i njegov rast kroz godine te istaknula kako se ovakvim projektima direktno utječe na razvoj gospodarstva i povećanje kvalitete visokoobrazovanoga kadra.
 
U projektu koji je zadala Hrvatska pošta sudjelovala su dva tima, a voditelj projekta Antonio Videka izabrao je pobjednika koji je prigodno nagrađen s 500 eura za najbolje rješenje problemskog zadatka na temu: Paketna dostava urban-rural i otvaranje distributivnih centara po ruralnim područjima i koji bi bili kriteriji za otvaranje distributivnog centra.
„Studenti su i ove godine pokazali veliko zanimanje za sudjelovanje u projektu te su svojim predanim istraživanjem proteklih mjeseci pokazali i dokazali svoje znanje, zrelost i spremnost za novu etapu koja slijedi nakon završetka studija – početak rada. Posebno želim zahvaliti studentima koji su bili neizostavan dio našeg tima i pružili izvrsna rješenja za postavljene problemske zadatke, stoga im još jednom čestitam na postignutim rezultatima“, u kraćem je govoru napomenuo Videka.
 
Svim studentima još jednom čestitamo na uspjehu i želimo im svu sreću u daljnjem profesionalnom životu.
 


Pobjedničkom timu nagradu je uručio Antonio Videka, izvršni direktor Ureda za optimizaciju.