ePošta - online registracija novih korisnika

Sve pogodnosti servisa dostupne u dva klika

 
Ugovaranjem usluge ePošta korisnici dobivaju mogućnost korištenja poštanskih usluga putem računala ili mobitela, a korisničko ime i lozinku za pristup ePošti mogu koristiti i za pristup sustavu e-Građani, gdje mogu, između ostalog, predati zahtjev za e-Propusnicu.
Za još jednostavniji pristup, fizičkim osobama, punoljetnim građanima Republike Hrvatske, na raspolaganju je mogućnost besplatnog online ugovaranja ePošte.

Mnoge su prednosti ePošte, a jedna od njih je mogućnost plaćanja računa kreditnim i debitnim karticama svih banaka. Za račune primljene na kućnu adresu možete popuniti nalog na računalu ili skenirati 2D bar-kod, odnosno slikati uplatnicu svojim pametnim telefonom. Račune pojedinih izdavatelja možete primati direktno u svoj eBox, za to je potrebno iz baze naših partnera odabrati one čije račune želite primati direktno u svoju ePoštu.

  • ePoštom možete plaćati račune svim karticama, uključujući i kreditne,
  • ePoštom možete plaćati s više tekućih računa, bez prebacivanja iz jednog bankarstva u drugo,
  • Za račun koji ste dobili ePoštom dobit ćete obavijest da je došlo vrijeme plaćanja,
  • Za korištenje ePošte ne plaćate naknade (za vođenje računa i sl.).
 
Jedinstvena usluga servisa ePošta je svojevrsni digitalni poštanski ured koji korisnicima omogućuje slanje pisama iz vlastitog doma. Pismo koje pošaljete Hrvatska pošta će ispisati, kuvertirati te poslati i dostaviti na adresu koju ste zatražili. Iz servisa ePošta moguće je slati obična, preporučena, prioritetna i prigodna pisma.

Osim mogućnosti plaćanja i primanja računa te slanja pisama, korisnici ePošte mogu sa svojim korisničkim podatcima pristupati servisu eGrađani te tako koristiti sve njegove pogodnosti. Jedna od pogodnosti je svakako i predaja zahtjeva za izdavanjem e-Propusnice.

Svatko tko još nije korisnik ePošte  može izravno na mrežnoj stranici eposta.hr popuniti i poslati online registracijski obrazac za korištenje servisa ePošta ili predati popunjeni zahtjev u poštanskom uredu.

Da bi se elektronički registrirali za korištenje servisa ePošta, privatni korisnici trebaju popuniti obrazac kojem mogu pristupiti odabirom opcije „Online registracija“ na stranici eposta.hr. Nakon obrade zahtjeva na elektroničku adresu korisnika stići će poruka s korisničkim imenom i poveznicom za aktivaciju usluge, a zaporku će dobiti SMS porukom na svoj mobitel.

Korisnici ePošte servis mogu koristiti putem računala ili svojeg pametnog telefona preuzimanjem aplikacije mPošta.