English

Upit (naziv / tekst):
  Pretraži
 

Teme:

ARHITEKTURA I SPOMENICIDJEČJI SVIJETDRUŠTVENA OSVIJEŠTENOSTDRŽAVNOSTETNOGRAFSKA BAŠTINAFAUNAFLORAGLAZBAGRADOVIKNJIŽEVNOSTKOMERCIJALNE MARKEOBRAZOVANJE I PISMENOSTPOŠTA I POŠTANSKE MARKEPOVIJESTPRIRODA I TURIZAMPROMET, INDUSTRIJA I KOMUNIKACIJASAKRALNA TEMATIKASPORTSVJETSKE TEMEUMJETNOSTZNAMENITI HRVATI XIVZNANOST I ISTRAŽIVANJE

 

HRVATSKI TURIZAM – ZAGREB

Vrsta: P  |  Datum: 8. lipnja 2017.
Motivi: tržnica Dolac i crkva svetog Marka Marke su izdane u arčićima od 10 maraka, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).
Broj: 1110

HRVATSKI TURIZAM – ZAGREB, crkva svetog Marka

Najveća umjetnička vrijednost ove crkve je njen gotički južni portal dok joj posebnu zanimljivost daje krov prekriven šarenim glaziranim crepovima. Na njegovoj lijevoj strani prikazan je povijesni grb. http://www.infozagreb.hr/ http://www.lonelyplanet.com/best-in-europe

Detaljno o proizvoduVezani proizvodi:

 
Broj: 1109

HRVATSKI TURIZAM – ZAGREB, tržnica Dolac

Stoljećima su vrijedne žene iz sela u zagrebačkoj okolici svakodnevno u grad donosile pune košare domaćih proizvoda. Njima su u znak zahvalnosti Zagrepčani na tržnici Dolac podigli spomenik, skulpturu kumice Barice http://www.infozagreb.hr/ http://www.lonelyplanet.com/best-in-europe

Detaljno o proizvoduVezani proizvodi:

LIONS CLUBS INTERNATIONAL – 100. OBLJETNICA

Vrsta: P  |  Datum: 7. lipnja 2017.
Motiv: logotip Lions Clubs Internationala Marka je izdana u arčiću od 9 maraka, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).
Broj: 1108

LIONS CLUBS INTERNATIONAL – 100. OBLJETNICA

U svijetu su najpoznatiji po uspješnim inicijativama u pomaganju slijepim i slabovidnim osobama, ali načini pomaganja i služenja Lionsa toliko su raznoliki koliko su raznoliki i članovi te organizacije.

Detaljno o proizvoduVezani proizvodi:

25. OBLJETNICA PRIMITKA RH U UN

Vrsta: P  |  Datum: 22. svibnja 2017.
Motiv: Crveni kvadratići kao simbol RH i logotip UN-a Marka je izdana u hrvatskom arku od 25 maraka i sa pet privjesaka u 30 polja, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).
Broj: 1107

25. OBLJETNICA PRIMITKA RH U UN

Hrvatska je u ova dva desetljeća obnašala neke od najvažnijih dužnosti te se posebno može istaknuti članstvo u Vijeću sigurnosti (SC) i Gospodarskom i socijalnom vijeću (ECOSOC).

Detaljno o proizvoduVezani proizvodi:

300. OBLJETNICA ROĐENJA MARIJE TEREZIJE

Vrsta: BLOK  |  Datum: 13. svibnja 2017.
Motiv: portret Marije Terezije, Heeresgeschichtiches Museum/Militärhistorisches Institut, Beč Prigodni poštanski blok čini jedna marka, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC). Ovo zajedničko izdanje realizirano je s poštama Slovenije, Austrije, Mađarske i Ukrajine.
Broj: 1106

300. OBLJETNICA ROĐENJA MARIJE TEREZIJE

Marija Terezija, ugarska, češka i hrvatska kraljica te austrijska nadvojvotkinja od 1740. do 1780., koja je kao supruga rimsko-njemačkog cara Franje I. Lotarinškog nosila i titulu carice, jedina je žena koja je vladala Habsburškom Monarhijom. Njezini nekadašnji narodi i danas je pamte kao mudru i prosvijećenu vladaricu, veliku državnicu i reformatoricu.

Detaljno o proizvoduVezani proizvodi:

EUROPA - DVORCI

Vrsta: P  |  Datum: 9. svibnja 2017.
Motivi: Veliki Tabor, Trakošćan Marke su izdane u arcima od 16 maraka, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).
Broj: 1105

EUROPA - DVORCI, Trakošćan

Svojim izgledom i perivojno-šumskim okruženjem Trakošćan je primjer romantičnog shvaćanja srednjoeuropske ladanjske arhitekture sredine 19. stoljeća. Današnji dvorac sadrži arhitektonske elemente gotičke arhitekture (14. st.), renesanse i baroka (16.-18. st.) te neogotike (19. st.).

Detaljno o proizvoduVezani proizvodi:

 
Broj: 1104

EUROPA - DVORCI, Veliki Tabor

Kao grad-dvorac izgrađen je početkom 16. stoljeća kao feudalni (plemićki) grad obitelji Ratkaj (Rattkay). Nastanak i graditeljski razvoj Velikog Tabora uvjetovani su povijesnim okolnostima tijekom nekoliko stoljeća te do danas nije doživio značajnije promjene .

Detaljno o proizvoduVezani proizvodi:


 

Pretraživanje po godini izdanja