English

Upit (naziv / tekst):
  Pretraži
 

Teme:

ARHITEKTURA I SPOMENICIDJEČJI SVIJETDRUŠTVENA OSVIJEŠTENOSTDRŽAVNOSTETNOGRAFSKA BAŠTINAFAUNAFLORAGLAZBAGRADOVIKNJIŽEVNOSTKOMERCIJALNE MARKEOBRAZOVANJE I PISMENOSTPOŠTA I POŠTANSKE MARKEPOVIJESTPRIRODA I TURIZAMPROMET, INDUSTRIJA I KOMUNIKACIJASAKRALNA TEMATIKASPORTSVJETSKE TEMEUMJETNOSTZNAMENITI HRVATI XIVZNANOST I ISTRAŽIVANJE

 

AUTIZAM - ŽIVOT U SVOM SVIJETU

Vrsta: P  |  Datum: 18. rujna 2017.
Motiv: prikaz djeteta u svom svijetu Autorica: Nataša Odak, dizajnerica iz Zagreba Autorica likovnog predloška: Valnea Jurković, učenica 7. razreda Osnovne škole „Centar“ u Rijeci Marka je izdana u arku od 20 maraka, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).
Broj: 1114

AUTIZAM - ŽIVOT U SVOM SVIJETU

Obilježje poremećaja iz spektra autizma jest njihovo javljanje u ranom djetinjstvu, do treće godine djetetova života. Važno je istaknuti da je riječ o neurobiološkom razvojnom poremećaju čija se klinička slika tijekom života pojedinca mijenja te o spektru poremećaja koji se različito manifestiraju u pojedinaca i čija je izraženost ili težina različita.

Detaljno o proizvoduVezani proizvodi:

ZAJEDNIČKO IZDANJE HRVATSKA – IZRAEL

Vrsta: P  |  Datum: 4. rujna 2017.
Motiv: krunična šumarica i hrvatska perunika Autorica: Sabina Rešić, dizajnerica iz Zagreba Marka je izdana u arku od 12 maraka, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC). Ova je prigodna poštanska marka zajedničko izdanje s Izraelskom poštom.
Broj: 1113

ZAJEDNIČKO IZDANJE HRVATSKA – IZRAEL

Bliskost i snaga partnerstva naših nacija proizlazi iz mnogih sličnosti koje nas neraskidivo povezuju. Višestoljetne ideje o vlastitoj državi, borba za nacionalnu emancipaciju i domovinu, iskazivanje predanog domoljublja i zajedništva u teškim povijesnim prilikama dodatno prožimaju našu noviju povijest.

Detaljno o proizvoduVezani proizvodi:

100. OBLJETNICA PRIKAZIVANJA PRVOG HRVATSKOG IGRANOG FILMA

Vrsta: P  |  Datum: 28. kolovoza 2017.
Motiv: snimka prizora iz filma Brcko u Zagrebu, 1917. Izvor: HR-HDA-1392, Zbirka fotografija hrvatskog filma Autori: Marko Šesnić i Goran Turković, dizajneri iz Zagreba Marka je izdana u arčiću od 10 maraka, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).
Broj: 1112

100. OBLJETNICA PRIKAZIVANJA PRVOG HRVATSKOG IGRANOG FILMA

Film je snimljen u produkciji prvog hrvatskog filmskog poduzeća Croatia film k.d. Riječ je o kratkometražnoj komediji o Brcku koji iz male sredine dolazi u grad Zagreb u potrazi za zabavom.

Detaljno o proizvoduVezani proizvodi:

PUMed – DRVEĆE MEDITERANA: LUNSKE MASLINE

Vrsta: P  |  Datum: 10. srpnja 2017.
Motiv: stablo masline iz Luna, otok Pag Autorica: Nataša Odak, dizajnerica iz Zagreba Marka je izdana u arku od 16 maraka, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).
Broj: 1111

PUMed – DRVEĆE MEDITERANA: LUNSKE MASLINE

Lun i njegovi maslinici na krajnjemu sjevernom dijelu produženoga kraka otoka Paga već su poznati u globalnim razmjerima kao poseban fenomen Mediterana. Lunski ili kako domaći kažu „lunjski“ maslinici kao da su nastali nekim čudom u kamenjaru gdje gotovo i nema obradive zemlje. Slični rezervati divljih maslina postoje još samo na dva mjesta: u Izraelu i u Grčkoj.

Detaljno o proizvoduVezani proizvodi:

HRVATSKI TURIZAM – ZAGREB

Vrsta: P  |  Datum: 8. lipnja 2017.
Motivi: tržnica Dolac i crkva svetog Marka Marke su izdane u arčićima od 10 maraka, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).
Broj: 1110

HRVATSKI TURIZAM – ZAGREB, crkva svetog Marka

Najveća umjetnička vrijednost ove crkve je njen gotički južni portal dok joj posebnu zanimljivost daje krov prekriven šarenim glaziranim crepovima. Na njegovoj lijevoj strani prikazan je povijesni grb. http://www.infozagreb.hr/ http://www.lonelyplanet.com/best-in-europe

Detaljno o proizvoduVezani proizvodi:

 
Broj: 1109

HRVATSKI TURIZAM – ZAGREB, tržnica Dolac

Stoljećima su vrijedne žene iz sela u zagrebačkoj okolici svakodnevno u grad donosile pune košare domaćih proizvoda. Njima su u znak zahvalnosti Zagrepčani na tržnici Dolac podigli spomenik, skulpturu kumice Barice http://www.infozagreb.hr/ http://www.lonelyplanet.com/best-in-europe

Detaljno o proizvoduVezani proizvodi:


 

Pretraživanje po godini izdanja