Hrvatska pošta

Pratite pošiljku

Građani zahtjeve HZMO-u mogu predavati u svim poštanskim uredima

01.06.2018.
 Suradnja Hrvatske pošte i HZMO-a širi se na cijelu Hrvatsku
 
Zagreb, 1. lipnja 2018. – Hrvatska pošta nastavlja provedbu projekta u suradnji s Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje te će od 4. lipnja 2018. u svim poštanskim uredima građani moći besplatno podnositi svoje zahtjeve za ostvarivanje:
  • prava na mirovinu
  • doplatka za djecu
  • naknade zbog tjelesnog oštećenja
  • usluga vezanih uz ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja.
 
Projekt ovih dviju institucija, koji je pokrenut u svibnju 2017. godine u sklopu smjernice za razvoj „Pošta – šalter države“, dobiva svoj nastavak. Tako će građani moći besplatno podnositi zahtjeve za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja u svim poštanskim uredima, u njih 1016, kao da su podneseni izravno Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.
Dosadašnja suradnja Hrvatske pošte i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje obuhvaćala je deset županija (Ličko-senjsku, Zadarsku, Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku, Dubrovačko-neretvansku, Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku, Virovitičko-podravsku, Požeško-slavonsku i Brodsko-posavsku), a sada je proširena.
Naša je misija biti građanima na usluzi, a ovim smo korakom bliže njezinu ispunjavanju. Suradnja Hrvatske pošte i HZMO-a otvara mogućnost decentralizacije usluga državnih institucija, pridonosi razvoju ruralnih krajeva te njihovim stanovnicima pruža mogućnost lakog pristupa uslugama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.