Hrvatska pošta dodijelila deset stipendija

 Iznos pojedinačne stipendije studentima Fakulteta prometnih znanosti je 10.000 kuna

Zagreb, 15. prosinca 2017. – Danas je u Hrvatskoj pošti održana svečana dodjela stipendija za deset studenata Fakulteta prometnih znanosti. Stipendije u iznosu od po 10.000 kuna dodijelili su Mate Mišetić, član Uprave Hrvatske pošte i Damir Babić, izvršni direktor Ureda za upravljanje ljudskim resursima.
Stipendiranje studenata (logistike) rezultat je dugogodišnje suradnje Hrvatske pošte i Fakulteta prometnih znanosti i inicijative Iz teorije u praksu – upoznaj Hrvatsku poštu iz prve ruke.
Desetero studenata na studiju ITS i logistika, smjer Logistika mogu zadržati pravo na stipendiju do kraja redovitog studiranja. Uvjet za zadržavanje stipendije je redovit upis na sljedeću akademsku godinu i odrađenih 160 sati prakse u Hrvatskoj pošti tokom 10 mjeseci za svaku akademsku godinu.

Mate Mišetić istaknuo je znatan rast paketnog poslovanja, koji je potaknut razvojem e-trgovine. „Gledajući trendove na hrvatskom tržištu i svjetskim tržištima, odabir smjera Logistike na Fakultetu prometnih znanosti smatram dobrom odlukom koja će vam olakšati prijelaz iz sustava obrazovanja na tržište rada“, rekao je Mišetić.

Dekan Fakulteta prometnih znanosti, dr. sc. Hrvoje Gold zahvalio je Hrvatskoj pošti na suradnji te je pozvao studente da iskoriste priliku koju im pruža praksa u jednoj od najvećih hrvatskih tvrtki. „Danas je potrebno kontinuirano usavršavanje kako bismo bili u toku s ubrzanim razvojem tehnologije“, istaknuo je Gold.
Dodjelom stipendija Hrvatska pošta potiče obrazovanje mladih s kompetencijama i znanjima koja su potrebna i poželjna na tržištu rada.