Hrvatska pošta i FER za 100. obljetnicu Tehničke visoke škole u Zagrebu

29.11.2019.

Svečana promocija prigodne poštanske marke

Svečana promocija poštanske marke "100. obljetnica Tehničke visoke škole u Zagrebu" održana je 28. studenog na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, a istoga dana puštena je i u optjecaj.

„Pokazali smo kako smo se znali nositi sa svim promjenama koje napredak tehnologije donosi, a spremni smo i za izazove takozvane Industrije 4.0. Danas se naši timovi u pošti bave umjetnom inteligencijom, robotima, autonomnim vozilima, proširenom stvarnošću, naprednom analizom podataka i internetom stvari (IoT-em)“, u svom govoru naglasio je Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte. Istaknuo je Hrvatsku poštu kao poželjnog poslovnog partnera i potencijalnog poslodavca s nadom da će značajnu ulogu u budućnosti tvrtke na projektima razvoja i primjene visoke tehnologije imati i ova znanstvena institucija čime su otvorena vrata studentima tehničkog usmjerenja koji svojim znanjima i vještinama mogu snažno pomoći u stvaranju pošte budućnosti. Na kraju svog govora dekanu FER-a prof. Gordanu Gledecu predao je uokvirene marke. Prigodni govor održao je i Krešo Antonović iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Autorica prigodnog izdanja je Kristina Rismondo, dizajnerica iz Zagreba. Motiv poštanske marke nominalne vrijednosti 3,10 kuna je tehničko ravnalo s vremenskom lentom. Naklada izdanja iznosi 100 000 primjeraka, a marka je izdana u arku od 20 maraka. Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).


prof.dr. Gordan Gledec, dekan FER-a i Ivan Čulo, predsjednik Uprave HP-a