Hrvatska pošta izdala prigodni poštanski žig s likom Tina Srbića

Hrvatska pošta izdala prigodni poštanski žig s likom Tina Srbića

Izdan prigodni poštanski žig s likom svjetskog prvaka u gimnastici

Hrvatska pošta i Hrvatsko društvo olimpijske filatelije i memorabilije pustili su u optjecaj 26. veljače 2018. prigodni poštanski žig s likom aktualnog svjetskog gimnastičkog prvaka na preči, Tina Srbića. Srbić je na Svjetskom prvenstvu u gimnastici, koje je održano u listopadu prošle godine u Montrealu, osvojio zlatnu medalju na preči.
Hrvatska pošta već niz godina prigodnim markama i žigovima promiče brojne sportske teme poput olimpizma, najvažnijih sportskih događaja i uspjeha naših sportaša. Zlatna medalja sa Svjetskog gimnastičkog prvenstva velik je uspjeh i posebna nam je čast što je Tin Srbić uveličao svečanost u Poštanskom uredu 10101 Zagreb u Jurišićevoj 13.
Najbolji hrvatski sportaš u 2017. godini žigosao je i potpisao 50 posebno tiskanih omotnica. Srbić je izrazio veliku zahvalnost što je Hrvatska pošta prepoznala njegov trud i uspjeh: „Drago mi je da su Hrvatska pošta i Hrvatsko društvo olimpijske filatelije i memorabilije prepoznali vrijednost mog svjetskog zlata iz Montreala i što su odlučili i mene uvrstiti u povijest filatelije i memorabilije. Budući da odbrojavam dane do početka nove natjecateljske sezone, intenzitet mojih treninga je poprilično jak, morao sam odbiti puno poziva na razna događanja, ali ovaj poziv nisam mogao odbiti. Ova ideja, i na kraju realizacija, posebno mi se svidjela. Zato sam ʻpobjegaoʼ s treninga kako bih osobno udario prvi žig s mojim likom i imenom“, rekao je naš gimnastičar nakon službenog predstavljanja. Prvi nastup kao novi prvak svijeta imat će od 21. do 24. ožujka na Svjetskom kupu u Dohi.
Prigodni poštanski žig s likom Tina Srbića čak je treći žig za Hrvatski gimnastički savez. Ovu čast prije Tina Srbića imao je Filip Ude, nakon osvajanja olimpijskog srebra 2008., te Marijo Moznik, koji je zaslužio žig 2015. godine europskim zlatom.