Hrvatska pošta počela gradnju objekta vrijednog 60 milijuna kuna

Hrvatska pošta počela gradnju objekta vrijednog 60 milijuna kuna

Poslovni objekt Bakar-Kukuljanovo podići će kvalitetu usluga u zapadnom dijelu Hrvatske

Hrvatska pošta počela je gradnju novog poslovnog objekta Bakar-Kukuljanovo vrijednog gotovo 60 milijuna kuna. Podsjetimo, Pošta je do sada uložila sredstva u objekte u Zadru i Osijeku te sagradila Novi sortirni centar u Velikoj Gorici, a sada je na redu ulaganje za područje Primorsko-goranske i Istarske županije. Gradnjom novog poslovnog objekta Kukuljanovo Hrvatska pošta imat će četiri najmodernije točke u mreži objekata za sortiranje pošiljaka.
Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, istaknuo je: „Hrvatska pošta jedno je od najvećih trgovačkih društava u mojem resoru, koje iz godine u godinu bilježi poslovne uspjehe. Prošlu godinu je zaključila s otvaranjem Novog sortirnog centra u Velikoj Gorici da bi ovu započela daljnjim ulaganjem u modernizaciju.“
„Novi poslovni objekt u zoni Bakar-Kukuljanovo ujedno je posljednja nova točka i završna investicija u infrastrukturni razvoj naše mreže za razradu pošiljaka u ovom ciklusu. Nakon što smo u protekle tri godine proširili i preuredili logistički prostor u Osijeku, sagradili smo novi logistički centar u Zadru, proširili smo kapacitete u Bjelovaru i nakon što smo završili najveću investiciju u povijesti Hrvatske pošte, Novi sortirni centar u Velikoj Gorici, objekt Kukuljanovo je završna točka u infrastrukturi Hrvatske pošte koja će pomoći da i dalje rastemo logistički, razvijamo se i pružamo još kvalitetnije usluge građanstvu“, izjavio je Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte, prilikom polaganja kamena temeljca.
Poslovni objekt Kukuljanovo iznimno je važan za cjelokupni zapadni dio Hrvatske. Gradnja i puštanje u rad objekta za razradu pošiljaka u Kukuljanovu važna je karika u podizanju kvalitete i brzine pružanja usluga svim stanovnicima koji gravitiraju ovom području.
Novi poslovni objekt Hrvatske pošte u Kukuljanovu imat će nakon gradnje ukupnu površinu od gotovo 5000 m2 te vlastitu sunčanu elektranu. Za podizanje kvalitete i sve logističke poslove presudna je lokacija objekta, a novi poslovni objekt Hrvatske pošte nalazit će se na mjestu s vrlo dobrom prometnom povezanošću. Objekt je u neposrednoj blizini autoceste Rijeka – Zagreb i Kvarnerske ceste, a središte Rijeke udaljeno je svega 10 kilometara.
Strategija Pošta2022. zacrtala je za najvažniji cilj razvoj temeljnog poslovanja koje se očituje ulaganjima u ljude, nove tehnologije te modernizaciju centara za razradu pošiljaka. Početkom gradnje četvrte točke u mreži objekata za razradu pošiljaka zatvara se ciklus ulaganja u modernizaciju centara te je ostvarena najvažnija točka propisana Strategijom Pošta2022.