Hrvatska pošta

Pratite pošiljku

Hrvatska pošta podržala akciju doma za starije „Noni“

23.12.2020.
Kad šalješ pismo, šalješ srce
 
ZAGREB, 23. prosinca 2020. – Hrvatska pošta uključila se u akciju doma za starije „Noni“ u Zagrebu te učenicima dviju osnovnih škola darovala kuverte i poštanske marke kako bi njihove božićne poruke za ove blagdane stigle u ruke štićenika.

Znajući da je pandemija koronavirusa zatvorila vrata domova za starije i nemoćne i onemogućila štićenicima da blagdane provedu sa svojim najmilijima, Anđela Sirovina, voditeljica aktivnosti doma „Noni“, putem društvenih mreža pozvala je javnost da štićenicima doma pošalju božićno pismo:

„Božić je vrijeme darivanja u kojem prevladavaju osjećaji iščekivanja, nade i čežnje. Naši korisnici prilagodili su se ovim novim izazovnim vremenima, ali pridržavanje epidemioloških mjera ne znači da nisu u mogućnosti upoznati nove prijatelje! Zato molimo sve naše pratioce, ali i vaše mame, tate, bake, djedove, sinove i kćeri, ma recite svima koje poznajete – da nam pošalju pismo“.Inicijativa je oduševila mnoge građane, a posebno djecu u osnovnim školama koja su se potrudila kako bi pružili pažnju onima kojima je u ovom trenutku najpotrebnija. Poštari su dostavili brojna pisma, čestitke i crteže te brojnim štićenicima doma „Noni“ uljepšali ove neobične blagdane.