Hrvatska pošta pomaže Zakladi – dječja onkologija Rebro

Hrvatska pošta pomaže Zakladi – dječja onkologija Rebro

Uručen ček u iznosu od 950 000 kuna

Zagreb, 20. siječnja 2020. – Predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo predao je ravnatelju Kliničkog bolničkog centra Zagreb i članu Upravnog odbora Zaklade – dječja onkologija Rebro Anti Ćorušiću i gospođi Anamariji Zorović, upraviteljici Zaklade, simbolični ček u iznosu od 950 000 kuna za gradnju i opremanje Zavoda za pedijatrijsku hematologiju i onkologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

„Hrvatska pošta prisutna je u svim krajevima Hrvatske i zato je društveno odgovorno poslovanje važan dio naše strategije“, rekao je Čulo. Napomenuo je i kako Hrvatska pošta putem Zaklade „Vaša pošta“ već deset godina policama životnog osiguranja pomaže djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Prof. dr. sc. Ante Ćorušić zahvalio je na uručenom iznosu i istaknuo kako će novoopremljeni Zavod pozitivno utjecati na rezultate liječenja najmlađih pacijenata. Upraviteljica Zaklade – dječja onkologija Rebro pozvala je i druge tvrtke da slijede primjer Hrvatske pošte i uključe se u akciju prikupljanja sredstava.
Građevinski radovi već su počeli, a uz dobar odaziv donatora bit će završeni do kraja ove godine.