Hrvatska pošta pridružila se inicijativi Zaklade „Anamarija Carević“

Hrvatska pošta pridružila se inicijativi Zaklade „Anamarija Carević“

Hrvatska pošta pridružila se inicijativi Zaklade za obnovu Bazilike Srca Isusova i izgradnju pastoralnog centra „Anamarija Carević“ i poklonila besplatnu dostavu donacijskih pisama. Poštom se prikupljaju sredstva za obnovu Bazilike Srca Isusova u Zagrebu i izgradnje pastoralnog centra, a svaki dopis će sadržavati uplatnicu za donaciju. Donacije se mogu uplatiti i na žiro račun Zaklade: HR7823900011101186505, model HR 00.

Bazilika je pretrpjela veliku štetu u potresu koji je u ožujku prošle godine pogodio Zagreb, a Zaklada nosi ime Anamarije Carević, jedine žrtve zagrebačkog potresa koja je bila i aktivna župljanka u Bazilici.

Hrvatska pošta nastavlja niz akcija pomoći stanovnicima i obnovi zgrada na potresom pogođenim područjima. Odmah nakon potresa u Zagrebu, Hrvatska pošta je omogućila besplatno zadržavanje i nadoslanje pošiljaka. Osigurana je donacija od milijun kuna za unesrećene na pogođenim područjima u Sisačko-moslavačkoj županiji. Hrvatska pošta pridružila se akciji „Djeca djeci“ te svoju uslugu dostave stavila na raspolaganje u svim poštanskim uredima. U svim poštanskim uredima korisnicima je omogućena uplata pomoći unesrećenima na području pogođenom potresom bez naknade, a novčana pomoć Hrvatskog Crvenog križa isplaćuje se bez naknade u poštanskim uredima ili preko poštara.