Hrvatskoj pošti brončana nagrada za marku „Europa – mostovi“

Hrvatskoj pošti brončana nagrada za marku „Europa – mostovi“

PostEuropov izbor za najljepšu prigodnu marku iz serije „Europa“

U konkurenciji od 57 sudionika Hrvatska pošta je prema ocjeni stručnog žirija PostEuropa osvojila treće mjesto i brončanu nagradu na ovogodišnjem natjecanju za izbor najljepše marke „Europa“ na temu mostova. Nagradu je preuzeo predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo. Prvo mjesto u natjecanju i zlatnu nagradu osvojila je Belgijska pošta, a drugo mjesto zajednički dijele Mađarska pošta i Finska pošta. Uručenje nagrada stručnog žirija održano je 15. rujna u Bruxellesu te je tom prigodom glavni tajnik PostEuropa Botond Szebeny istaknuo: „Mostovi su snažan element europske arhitekture koji zrcale kulturnu raznolikost toga kontinenta i utjelovljuju duh jedinstva među nacijama.“
 
Prema izboru i glasovima glasača prikupljenim putem interneta za najljepšu marku „Europa“ prvo mjesto pripalo je Turskoj pošti, drugo mjesto Poljskoj pošti, a treće Gruzijskoj pošti. Proglašenje ovih rezultata bilo je 3. listopada na PostEuropovoj Plenarnoj skupštini održanoj u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju. Prema PostEuropovoj objavi ove je godine u glasanju sudjelovao rekordan broj glasača – njih 23 tisuće.
Podsjetimo, Hrvatska pošta prijavila je na natjecanje prigodnu poštansku marku s motivom Mosta dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku. Autor marke je zagrebački dizajner Dean Roksandić, dok je marka oblikovana prema fotografijama Marija Romulića i Dražena Stojčića.