Hrvatska pošta

Pratite pošiljku

Izvučeni dobitnici u nagradnoj igri „Najljepšu marku izdvoji – vrijednu nagradu osvoji!“

16.05.2023.
 Marka s impozantnim Pelješkim mostom osvojila prvo mjesto u ovogodišnjem izboru najljepše poštanske marke RH iz 2022.

Zagreb, 16. svibnja 2023. - Ljubitelji poštanskih maraka iz zemlje i svijeta odlučili su u izboru za najljepše izdanje poštanskih maraka RH iz 2022. najviše glasova dati prigodnoj poštanskoj marki s motivom novoga graditeljskoga remek-djela u Hrvatskoj – Pelješkog mosta. Marka je puštena u optjecaj na dan svečanog otvorenja mosta, 26. srpnja 2022., a njen autor je Dean Roksandić, dizajner iz Zagreba, prema fotografiji koju je snimio dubrovački fotograf Mario Babarović. Na drugom mjestu su prigodne poštanske marke iz serije „Europa“ na zajedničku temu priča i mitova. Motiv hrvatskih maraka je mitološko Drvo svijeta iz starohrvatskog mita o strukturi svemira, a autor maraka je Zdenko Bašić, multimedijski umjetnik, autor i ilustrator iz Zagreba. Treće mjesto pripalo je prigodnom poštanskom bloku čiji je motiv impresivni formacijski let zrakoplova akrobatske grupe Krila Oluje. Autor prigodnog bloka je Orsat Franković, dizajner iz Zagreba, a fotografiju je snimio satnik Darko Belančić, vođa akrobatske grupe Krila Oluje.

1.mjesto 



2.mjesto



3.mjesto




Hrvatska pošta 26 godina zaredom provodi izbor najljepše poštanske marke RH iz prethodne godine, a ovogodišnji, na kojem se biralo najljepše izdanje iz 2022., trajao je od 20. ožujka do 28. travnja. Glasači su mogli glasati poštom – slanjem glasačkih listića – ili internetom na mrežnim stranicama posta.hr.
Za glasače koji su glasali poštom i tako sudjelovali u nagradnoj igri „Najljepšu marku izdvoji – vrijednu nagradu osvoji!“ bilo je predviđeno ukupno 10 zanimljivih nagrada čiji su sretni dobitnici izvučeni 11. svibnja 2023. 

Čestitamo sretnim dobitnicima na osvojenim nagradama!