Paket

Paket

Dostava paketa obavlja se u pravilu na primateljevu adresu naznačenu na paketu. 

Više

Dostava paketa obavlja se u pravilu na primateljevu adresu naznačenu na paketu. 
Prilikom dostave paketi se uručuju uz potpis.

Popis mjesta u kojima se obavlja dostava paketa na kućnu adresu (pdf).

Za mjesta koja nisu navedena, djelatnik Hrvatske pošte primatelju će ostaviti obavijest u kojem poštanskom uredu i u kojem roku može preuzeti paket.
Paketi se mogu uručiti i vašem zakonskom zastupniku ili opunomoćeniku. Ako prilikom dostave paketa niste na adresi, bit će vam ostavljena obavijest o prispijeću pošiljke. Na obavijesti je naznačeno u kojem poštanskom uredu možete preuzeti svoj paket. Rok za preuzimanje paketa je 15 radnih dana. Primatelj može preuzeti paket i na paketomatu u roku od 72 sata od dostavljene obavijesti.

U mjestima koja nisu navedena u popisu primatelju paketa ostavlja se obavijest u kojoj piše u kojem poštanskom uredu i u kojem roku može preuzeti paket.
 
Prilikom preuzimanja paketa u poštanskom uredu trebate imati dokument za osobnu identifikaciju (važeća osobna iskaznica ili putovnica). 

Ponovna dostava

Znate li da možete zatražiti uslugu ponovne dostave paketa?
Nakon što vam je ostavljena obavijest o prispijeću pošiljke možete nazvati naš Kontaktni centar na telefonski broj: 072 303 304 i zatražiti da vam se pošiljka ponovno dostavi. Ova usluga moguća je u naseljima s organiziranom dostavom paketa i naplaćuje se u skladu s Cjenikom.
 
Pogledajte detaljan cjenik poštanskih usluga 

Hrvatska pošta vam nudi sljedeće usluge prilikom primitka paketa:
Česta pitanja
Kako mogu preusmjeriti paket u paketomat?

Nakon što Hrvatska pošta zaprimi paket, SMS porukom i e-poštom dobit ćete notifikaciju o mogućnosti preusmjeravanja paketa. U obavijesti se nalazi i poveznica kojom možete preusmjeriti paket u odabrani paketomat.
 

Kada će euro postati naša službena valuta?

U Republici Hrvatskoj euro će postati službena valuta 1. siječnja 2023. godine.
 

Odgovore na brojna pitanja koja ste nas pitali možete pronaći na stranici Česta pitanja i odgovori.
Ako nam želite postaviti pitanje možete to učiniti putem web obrasca.