Paket

Paket

Dostava paketa obavlja se u pravilu na primateljevu adresu naznačenu na paketu. 

Više

Dostava paketa obavlja se u pravilu na primateljevu adresu naznačenu na paketu. 
Prilikom dostave paketi se uručuju uz potpis.

Popis mjesta u kojima se obavlja dostava paketa na kućnu adresu (pdf).

Za mjesta koja nisu navedena, djelatnik Hrvatske pošte primatelju će ostaviti obavijest u kojem poštanskom uredu i u kojem roku može preuzeti paket.
Paketi se mogu uručiti i vašem zakonskom zastupniku ili opunomoćeniku. Ako prilikom dostave paketa niste na adresi, bit će vam ostavljena obavijest o prispijeću pošiljke. Na obavijesti je naznačeno u kojem poštanskom uredu možete preuzeti svoj paket. Rok za preuzimanje paketa je 15 radnih dana. Primatelj može preuzeti paket i na paketomatu u roku od 72 sata od dostavljene obavijesti.

U mjestima koja nisu navedena u popisu primatelju paketa ostavlja se obavijest u kojoj piše u kojem poštanskom uredu i u kojem roku može preuzeti paket.
 
Prilikom preuzimanja paketa u poštanskom uredu trebate imati dokument za osobnu identifikaciju (važeća osobna iskaznica ili putovnica). 

Ponovna dostava

Znate li da možete zatražiti uslugu ponovne dostave paketa?
Nakon što vam je ostavljena obavijest o prispijeću pošiljke možete nazvati naš Kontaktni centar na telefonski broj: 072 303 304 i zatražiti da vam se pošiljka ponovno dostavi. Ova usluga moguća je u naseljima s organiziranom dostavom paketa i naplaćuje se u skladu s Cjenikom.
 
Pogledajte detaljan cjenik poštanskih usluga 

Hrvatska pošta vam nudi sljedeće usluge prilikom primitka paketa:
Česta pitanja
Preselio sam se na novu adresu, a pošta mi još stiže na staru adresu. Što trebam poduzeti?

Prije uručenja pošiljke možete tražiti dostavu pošiljaka na adresu koju odredite tako da podnesete pisani zahtjev u poštanskom uredu iz kojeg vam se uručuju pošiljke. Ponesite dokument za osobnu identifikaciju (npr. osobna iskaznica i navedite sve podatke potrebne za postupanje prema zahtjevu. Usluga se naplaćuje prema cjeniku.
 

Zašto i kada poštar ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke bez obzira na to je li riječ o Paket24 pošiljci, preporučenoj pošiljci, malom paketu ili običnoj pošiljci?

Ako poštar na adresi primatelja ne zatekne primatelja ili osobu ovlaštenu za preuzimanje pošiljaka (opunomoćenik, zakonski zastupnik ili odrasli član kućanstva – osoba starija od 15 godina), primatelju se ostavlja obavijesti o prispijeću pošiljke. Za obične se pakete (CC……….HR) u mjestima u kojima nije organizirana dostava ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke bez pokušaja dostave pošiljke na adresi primatelja.

Kada se prilikom pokušaja dostave malog paketa primatelj ne zatekne na adresi, ostavlja mu se obavijest o prispijeću pošiljke, a svoj paket može preuzeti u poštanskom uredu.

Za obične pismovne pošiljke koje se zbog svojih dimenzija ne mogu uručiti ubacivanjem u kućni kovčežić primatelju se također ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke. Pismovnu pošiljku može preuzeti u poštanskom uredu.

Odgovore na brojna pitanja koja ste nas pitali možete pronaći na stranici Česta pitanja i odgovori.
Ako nam želite postaviti pitanje možete to učiniti putem web obrasca.