Hrvatska pošta

Pratite pošiljku

Paket24 dostavlja pakete do 10 kilograma na sve otoke

24.02.2021.
Usluga Paket24 izjednačena s univerzalnom uslugom

ZAGREB, 24. veljače 2021. – Hrvatska pošta od danas je za sve otoke omogućila dostavu paketa mase do 10 kilograma putem usluge brze dostave Paket24. Izmjenama pravila o uručenju, usluga Paket24 izjednačena je s univerzalnom uslugom, a maksimalna masa umjesto dosadašnja dva kilograma iznosi 10 kilograma.

Dostava uslugom Paket24 na otoke ovisi o više uvjeta, poput propisane mase vozila na trajektima i ograničenja ili zabrane vožnje kombijima po otoku, stoga se dostava na pojedinim otocima obavlja do poštanskog ureda u kojem korisnik može preuzeti paket. Novim izmjenama obuhvaćene su i narudžbe iz internetske trgovine Žuti klik (www.zutiklik.hr).

Hrvatska pošta kontinuirano traži načine da njene usluge građanima budu još dostupnije. Svjesni smo velike važnosti Hrvatske pošte u zajednici, posebno u prometno slabije povezanim mjestima i na otocima, te je ova odluka donesena na dobrobit svih naših korisnika na otocima.

Poštanske urede na kopnu i otocima pretvaramo u centre usluga u kojima privatni i poslovni korisnici mogu osim poštanskih obaviti i bankarske, osiguravateljske, telekomunikacijske i maloprodajne usluge. U poštanskim uredima mogu se koristiti i usluge Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u sklopu kojih se mogu preuzeti potvrde ili predati zahtjevi. Više od 1000 poštanskih ureda najveća je maloprodajna mreža u Hrvatskoj, a nalaze se u više od 800 mjesta.