Koje dimenzije paketa mogu poslati paketomatom?

Korištenjem paketomata možete poslati dimenzije paketa prema veličini pretinaca:
XS pretinac – 9 cm visina, 16 cm širina, 64 cm dubina
S pretinac – 9 cm visina, 38 cm širina, 64 cm dubina
M pretinac – 19 cm visina, 38 cm širina, 64 cm dubina
L pretinac – 39 cm visina, 38 cm širina, 64 cm dubina.
 

Koje sve vrste paketa mogu predati i preuzeti korištenjem paketomata?

U paketomat možete predati Box pošiljku, a preuzeti pakete za koje je ostavljena obavijest o prispijeću pošiljke da će biti pripremljene za isporuku u paketomatu: Box pošiljka, Paket24, EMS pošiljka, pošiljka PostPack i Connect paketi.
 

Koji je postupak slanja paketa putem paketomata?
Najprije na zaslonu paketomata odaberite opciju Pošalji paket, potom kliknite na Počnite slanje. Uz pomoć mjerila na paketomatu provjerite veličinu paketa i odaberite odgovarajuću veličinu pretinca. Zatim odaberite Način dostave, Nađite odredište te unesite ime i prezime primatelja i svoj broj mobilnog telefona, zatim slijedi unos primateljeva broja mobilnog uređaja. Sljedeći je korak Provjera unesenih podataka, pa Akcija plaćanja, a nakon toga slijedi klik na Ispis računa i potvrde o primitku.
Videoupute pogledajte ovdje.

Koji je postupak preuzimanja paketa s paketomata?
Kada je vaš paket u paketomatu, dobit ćete SMS ili e-poruku s kodom paketa. Na paketomatu odaberite opciju Preuzimanje paketa, unesite kod iz dobivene poruke i otvorit će se pretinac s vašim paketom. Uzmite paket i zatvorite pretinac. Videoupute pogledajte ovdje.

Kako mogu vratiti paket za koji je plaćen povrat putem paketomata?

Internetske trgovine koje nude ovu opciju informiraju o tome svoje kupce na svojim službenim stranicama ili u uputama za povrat paketa. Na zaslonu paketomata odaberite opciju Plaćeni povrat. Skenirajte bar-kod s povratnog paketa koji ste dobili od prodavatelja robe čime će se otvoriti pretinac. Nakon što stavite paket u pretinac i zatvorite ga na zaslonu paketomata pojavit će se potvrda. Na zaslonu možete vidjeti i u koje će vrijeme vaš paket krenuti prema odredištu. Videoupute pogledajte ovdje.
 

Kako mogu preusmjeriti paket u paketomat?

Nakon što Hrvatska pošta zaprimi paket, SMS porukom i e-poštom dobit ćete notifikaciju o mogućnosti preusmjeravanja paketa. U obavijesti se nalazi i poveznica kojom možete preusmjeriti paket u odabrani paketomat.
 

Može li fizička osoba slati paket s dopunskom uslugom „Plaćanje pouzećem“ korištenjem paketomata?

Fizička osoba ne može trenutačno slati putem paketomata paket s dopunskom uslugom „Plaćanje pouzećem“.
 

Može li primatelj platiti poštarinu za paket i dopunsku uslugu „Plaćanje pouzećem“ na paketomatu?

Pošiljatelj paketa plaća poštarinu za paket koji se uručuje putem paketomata. Primatelj ima mogućnost plaćanja dopunske usluge „Plaćanje pouzećem“ putem paketomata.
 

U kojem roku mogu preuzeti paket iz paketomata?

Paket možete preuzeti iz paketomata u roku od 72 sata od primljene obavijesti SMS-om ili e-poštom. Nakon tog roka paket će biti bez odgode vraćen pošiljatelju.
 

Što ako u navedenom roku ne preuzmem paket iz paketomata?

Dvanaest sati prije isteka roka za preuzimanje primit ćete podsjetnik o isteku roka za podizanje paketa. Ako ga u tom roku ne podignete, paket će biti vraćen pošiljatelju.