Počinje izbor najljepše poštanske marke „Europa“

Počinje izbor najljepše poštanske marke „Europa“

Hrvatska pošta sudjeluje u natjecanju dvjema markama izdanim u sutisku
 
Kao i svake godine, na Dan Europe, 9. svibnja, PostEurop, udruga europskih javnih poštanskih operatora, u cilju promicanja suradnje, zajedništva i kulture europskih zemalja otvara natjecanje za izbor najljepše marke iz serije „Europa“. Tema ovogodišnjeg izdanja prigodnih poštanskih maraka „Europa“ jesu stare poštanske rute. Hrvatska pošta sudjeluje u natjecanju dvjema markama izdanim u sutisku s motivom kapele sv. Frane na Velebitu na tzv. Majstorskoj cesti – prvoj suvremenoj prometnici koja je povezala kontinentalnu Hrvatsku s Dalmacijom. Autorica maraka je zagrebačka dizajnerica Alenka Lalić.
 
Glasati za najljepšu marku „Europa“ možete od 9. svibnja 2020. na mrežnoj stranici http://www.posteurop.org/europa2020.Glasanje je otvoreno do 9. rujna, a pobjednička marka bit će proglašena na PostEuropovu plenarnom zasjedanju koje će se održati u listopadu ove godine u Dublinu.
 
Pozivamo vas da svoj glas za najljepšu marku „Europa“ date hrvatskim poštanskim markama.
 
Prigodne poštanske marke RH iz serije „Europa“ u optjecaju su od petka, 8. svibnja, a možete ih kupiti u poštanskim uredima ili u internetskoj trgovini Hrvatske pošte www.epostshop.hr.