Pošta - dio zajednice

Pošta - dio zajednice

 

Više
Uloga Hrvatske pošte u lokalnoj zajednici najviše dolazi do izražaja u izvanrednim situacijama i krizama. Unatoč pandemiji koronavirusa poštari su i dalje hodali našim ulicama, šalterski radnici dočekivali korisnike u poštanskim uredima, a vozači neumorno prevozili pakete na njihove destinacije.

Hrvatska pošta je u kriznim vremenima kroz donacije i humanitarne inicijative pokazala važnost društveno-odgovornog poslovanja koje predstavlja okvir Razvojne strategije Pošta2022.

Odmah na početku stavili smo se na raspolaganje Hrvatskom Crvenom križu i Hrvatskom Caritasu kako bi stariji i nepokretni građani dobili pakete s potrepštinama i hranom. 
Naši radnici na terenu uložili su dodatne napore kako bi svim primateljima isplatili  socijalnu pomoć i mirovinu, pogotovo u periodu pred uskršnje blagdane.
Putem naše internetske trgovine Žuti klik započeli smo suradnju s renomiranim domaćim prehrambenim tvrtkama poput Podravke  i Kraša  i osigurali plasman paketiranih proizvoda uz besplatnu dostavu.
Krajem ožujka, na vrhuncu epidemije u Hrvatskoj donirali smo   respirator vrijedan 200.000 kuna Kliničkoj bolnici “Sveti Duh“. Ozbiljno smo shvatili poruku „Ostani doma“ te smo u suradnji s HPB-om osigurali  da umirovljenici svoju mirovinu prime na kućnoj adresi, bez naknade.

Građani su svoju zahvalnost iskazali pridržavanjem uputa, a to je bio najbolji način da paze na svoje poštarice i poštare, isto kao što oni paze na njih.