English

Proritetna preporučena i prioritetna vrijednosna pošiljka
Želite imati pisani trag o tome da ste poslali pismo?

 

Pismo možete poslati kao:

  • preporučenu pošiljku ili
  • vrijednosnu pošiljku.
Ako želite imati pisani trag o tome da ste pismo poslali pošaljite ga kao preporučenu pošiljku. Prilikom predaje pošiljke djelatnik Hrvatske pošte izdat će vam Potvrdu o primitku pošiljke, s jedinstvenim brojem pošiljke (npr. RA123456789HR).

Napominje se da je u prioritetnim preporučenim pošiljkama ZABRANJENO slanje kovanica, novčanica, deviza ili vrijednosnica bilo koje vrste naslovljenih na primatelja, putničkih čekova, platine, zlata ili srebra, bilo prerađenog bilo ne, dragog kamenja, nakita ili drugih dragocjenih predmeta.

U slučaju da u pismu želite poslati novac ili druge predmete mase do dva kilograma, pošaljite vrijednosnu pošiljku. Sve vrijednosne pošiljke osigurane su u slučaju gubitka ili oštećenja do iznosa koji je na njima označen. Prilikom predaje vrijednosne pošiljke u poštanskom uredu djelatnik Hrvatske pošte izdat će vam potvrdu o primitku vrijednosne pošiljke - paketa, s jedinstvenim brojem pošiljke.

Za preporučene i vrijednosne pošiljke dostupne su sljedeće dopunske usluge, ako ih odredišna država prihvaća:

  • povratnica (potvrda o uručenju)
  • otkupnina (plaćanje pouzećem)
  • uručiti osobno primatelju
  • PLUS (Prioritet).
Okvirni rokovi prijenosa/uručenja međunarodnih pošiljaka su za prioritetne pošiljke, koje se šalju unutar Europe, do pet dana, a za ostatak svijeta pošiljke će biti dostavljene u roku 12 dana. Za ostale pošiljke koje šaljete unutar Europe rok prijenosa/uručenja je do sedam dana, a za ostatak svijeta rok je do 21 dan.


Za više informacija o mogućnostima i uvjetima slanja pošiljaka u pojedine zemlje pogledajte naš Vodič za međunarodne usluge.

Proritetna preporučena i prioritetna vrijednosna pošiljka