Poštanski pretinac

Poštanski pretinac

Poštanski pretinac omogućuje besplatno uručivanje poštanskih pošiljaka u odabranom poštanskom uredu.

Više

Ako primate više poštanskih pošiljaka, Hrvatska pošta besplatno vam nudi mogućnost uručenja pošiljaka u poštanski pretinac u odabranom poštanskom uredu.

Za to je dovoljno sklopiti ugovor o uručenju pošiljaka putem poštanskog pretinca. Uvjet je da redovito preuzimate pošiljke iz svog pretinca.

S Hrvatskom poštom možete dogovoriti da se pojedine poštanske pošiljke prispjele na poštanski pretinac uručuju redovitom dostavom na vašu adresu. Poštanski pretinci nisu dostupni u svim poštanskim uredima.
Česta pitanja
Pravna smo osoba i želimo otvoriti poštanski pretinac u Zagrebu. Najbliži ured nam je 10105 Zagreb. Možemo li ondje otvoriti pretinac, što nam sve treba za otvaranje i koliko se plaća ova usluga?
Poštanski pretinac može otvoriti fizička ili pravna osoba, a korištenje pretinca je besplatno. Primatelj sklapa  Ugovor o uručenju poštanskih pošiljaka putem poštanskog pretinca u poštanskom uredu u kojem želi otvoriti poštanski pretinac (pod uvjetom da taj ured ima pretince) te kopiju registracije ako je riječ o trgovačkom društvu (za pravne osobe). Poštanski ured je obvezan na zaprimljeni zahtjev primatelju omogućiti korištenje poštanskog pretinca ako ima dovoljno prostora za otvaranje poštanskog pretinca u poštanskom uredu, pod uvjetom da će se pošiljke iz pretinca redovito preuzimati.

Sljedeći poštanski uredi u Zagrebu imaju pretince:

10000 ZAGREB, BRANIMIROVA 4
10010 ZAGREB – SLOBOŠTINA, V. VARIĆAKA13
10020 ZAGREB – NOVI ZAGREB, SIGET 18C
10040 ZAGREB – DUBRAVA, DUBRAVA 53
10090 ZAGREB – SUSEDGRAD, ILICA 508
Može li se hpekspres-pošiljka uručiti na poštanski pretinac?

Hpekspres-pošiljka može se uručiti na poštanski pretinac. U tom slučaju pošiljatelj je obvezan obavijestiti primatelja da ga pošiljka čeka u poštanskom uredu i da ju može preuzeti u roku iz članka 50. Općih uvjeta za obavljanje poštanskih usluga.

Odgovore na brojna pitanja koja ste nas pitali možete pronaći na stranici Česta pitanja i odgovori.
Ako nam želite postaviti pitanje možete to učiniti putem web obrasca.