Hrvatska pošta

Pratite pošiljku

Poštari danas počinju s polugodišnjim očitanjem plinskih brojila

01.06.2020.
Nastavak suradnje Hrvatske pošte i Gradske plinare Zagreb
 
Poštari Hrvatske pošte danas, 1. lipnja 2020., započinju očitanje stanja plinskih brojila na distribucijskom području Gradske plinare Zagreb. Očitavanje će trajati do 30. lipnja 2020. i molimo potrošače da omoguće pristup plinomjerima.

Građani u čijim prostorima neće biti očitano stanje plinskog brojila dobit će u svoje kućne kovčežiće obavijest na kojoj je istaknuto kako mogu dogovoriti ponovni dolazak poštara i očitanje stanja plinskog brojila.

Očitavanje stanja plinskih brojila za kategoriju kućanstava obavljat će se na distributivnom području Gradske plinare Zagreb te se planira očitati stanje potrošnje na oko 220 000 plinskih brojila u Zagrebu, Velikoj Gorici i Zaprešiću te u općinama Brdovec, Marija Gorica, Dubravica i Pušća.

Svi poštari opremljeni su pametnim telefonima i prijenosnim pisačima koje rabe u svakodnevnom radu, a osim za dostavu pošiljaka, svoje uređaje mogu koristiti i za očitanje stanja potrošnje na plinskim brojilima. Očitanje brojila na terenu, kao i obrada prikupljenih podataka time je uvelike olakšana i ubrzana.