Poštari u Zagrebu počinju dostavu u stambene zgrade paketa s vrećicama

14.6.2019.

Nastavak suradnje Čistoće i Hrvatske pošte 

Zagreb, 14. lipnja 2019. – Nastavlja se suradnja Čistoće i Hrvatske pošte te će poštari 17. lipnja početi dostavu po stambenim zgradama paketa s vrećicama za razvrstavanje otpada. Paketi koji se dostavljaju kućanstvima u stambenim zgradama sadrže vrećice za odvajanje i prikupljanje plastičnog i biootpada.
Dostava paketa s vrećicama za razvrstavanje otpada u stambenim zgradama raspoređena je u više ciklusa. Poštari će uručenje na adresi obavljati u dva pokušaja, a ako ni u jednom primatelje ne zateknu na adresi, u kućnom kovčežiću ostavit će im obavijest o prispijeću pošiljke. Rok za preuzimanje paketa s vrećicama u poštanskom uredu po ostavljenoj obavijesti iznosi 30 dana. Isporuka će se obavljati u poštanskim uredima naznačenima na obavijesti o prispijeću.
Tijekom svibnja poštari su uspješno dostavili pakete s vrećicama za odvajanje i prikupljanje plastične i metalne ambalaže građanima Zagreba koji stanuju u obiteljskim kućama, a od ponedjeljka će dostavljati vrećice i kućanstvima u stambenim zgradama.