Predstavljanje novog Kontaktnog centra Hrvatske pošte u Vukovaru

Predstavljanje novog Kontaktnog centra Hrvatske pošte u Vukovaru

Hrvatska pošta u Vukovaru zaposlila 35 novih radnika

Vukovar, 19. lipnja 2018. – Hrvatska pošta i Grad Vukovar predstavili su danas novi Kontaktni centar u Vukovaru u Ulici Josipa Jurja Strossmayera 4. Konferenciju za medije održali su predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.
Hrvatska pošta nastavlja s provedbom Razvoje strategije Pošta2022. Osim velike investicije u gradnju novog sortirnog centra, ulaganja u modernizaciju voznog parka, nove strojeve za sortiranje pošiljaka, obnovu poštanskih ureda i digitalizaciju cjelokupnog poslovanja – sve u cilju da kakvoća pruženih usluga bude još bolja – Hrvatska pošta ne zaboravlja kako razvoj suvremenog poslovanja nije moguć bez ulaganja u lokalne zajednice. Decentraliziran pristup važan je i zbog činjenice da se Hrvatska u zadnje vrijeme suočava s iseljavanjem mladog stanovništva. Hrvatska pošta ulaganjima u lokalne zajednice daje svoj doprinos u ublažavanju tog negativnog trenda.
Jedan od poduzetih koraka u tom smjeru je novi Kontaktni centar, koji je počeo s radom 18. svibnja ove godine. Hrvatska pošta je radi otvaranja novog Kontaktnog centra zaposlila 35 novih radnika s područja Vukovarsko-srijemske županije. U planu su i dodatna zapošljavanja.
„Kao državna javna tvrtka koja ima utjecaj diljem Republike Hrvatske potrudili smo se otvoriti nova radna mjesta u gradu Vukovaru jer smatramo da Vukovar to zaslužuje. Ovo je samo početak i nadamo se kako će Hrvatska pošta i nadalje tako nastaviti“, rekao je Ivan Čulo.
Otvaranjem Kontaktnog centra u Vukovaru Hrvatska pošta pokazuje da se u razvoju poslovanja uvijek može voditi računa o dobrobiti lokalnih zajednica te pritom postupati kao društveno odgovoran poslodavac.
Gradonačelnik Penava zahvalio je predsjedniku uprave Ivanu Čulu i Hrvatskoj pošti na otvaranju novoga kontaktnog centra u Vukovaru. „Ovakav potez pokazuje smjer kojim bi trebalo ići i mislim kako bi njihov primjer trebale pratiti i druge državne tvrtke i ministarstva jer smo prilično centralizirana država te se sve događa u Zagrebu dok se rubni krajevi Hrvatske od Sinja, Knina, Siska, Petrinje, Vukovara i drugih mjesta muče s odljevom stanovništva, pretežno mladih ljudi. Ovakav je pristup jedina adekvatna mjera za zaustavljanje takvih negativnih procesa, pogotovo u današnjem vremenu moderne tehnologije kada doista nema nikakvog razloga zbog kojega bi nešto poput kontaktnih centara, servisnih službi, pravnih, savjetodavnih i sličnih poslova koji se obavljaju putem telefona i interneta bilo u Zagrebu, a ne u sredinama koje ljudi napuštaju. Upravo zbog toga, ovaj je potez Hrvatske pošte potez budućnosti jer je jedan autobus mladih ostao u Vukovaru", rekao je gradonačelnik Penava.
Radnici Kontaktnog centra u Vukovaru pružaju korisničku podršku za uslugu hpekspres, brzojavne usluge i uslugu evotv. Prostor Kontaktnog centra opremljen je postojećom opremom (uredski namještaj i informatička oprema) koja je preseljena iz kontaktnih centara u Zagrebu i Splitu. Novi prostor uređen je kao otvoreni (tzv. open space) kako bi se postiglo poboljšanje radnih procesa, suradnja i što bolja međusobna komunikacija.