Preseljenje poštanskog ureda na Britanskom trgu

Preseljenje poštanskog ureda na Britanskom trgu

Hrvatska pošta – građanima na usluzi

Zagreb, 18. prosinca 2017. – U centru Zagreba, na Britanskom trgu 12, Hrvatska pošta otvara vrata velikog, novouređenog poštanskog ureda. Dosadašnje poslovanje poštanskog ureda 10105 Zagreb na adresi Britanski trg 11 i poštanskog ureda 10104 Zagreb, Republike Austrije 38, od danas se integrira i obavlja u novom reprezentativnom prostoru.

S obzirom na neadekvatne prostore dosadašnjih lokacija, Hrvatska pošta svoje je poslovanje smjestila na idealnoj gradskoj lokaciji, koja je lako dostupna korisnicima. U novom poštanskom uredu od gotovo 200 četvornih metara, građanima je na raspolaganju pet šaltera: tri univerzalna šaltera, jedan šalter za isporuku pošiljaka te izdvojeni financijski kutak za usluge čije korištenje zahtijeva privatnost. Pristup novom poštanskom uredu prilagođen je osobama s invaliditetom.

Novi ured je ogledni urbani prostor koji će pružati široki spektar usluga: od poštanskih i maloprodajnih, pa do bankarskih i osiguravateljskih. Takav ured je mjesto koji građanima u strogom centru  grada predstavlja rješenje za svakodnevne usluge.

Osim šalterskog dijela, na novouređenoj lokaciji nalazi se i prostor iz kojeg će svakodnevno na dostavu izlaziti 9 poštara. Time će Hrvatska pošta postići još bolju i kvalitetniju uslugu.
Radno vrijeme Poštanskog ureda 10105 Zagreb je od ponedjeljka do petka od 7:00 do 20:00 sati te subotom od 8:00 do 13:00 sati.

Razvojna strategija Pošta2022. pridaje veliku važnost razvoju temeljnog poslovanja te je Hrvatska pošta ove godine pokrenula velik investicijski ciklus. Ulaganje u temeljno poslovanje snažno će pomoći Hrvatskoj pošti u ostvarenju misije – biti građanima na usluzi.