Primitak paketa iz inozemstva

Primitak paketa iz inozemstva

Paketi iz inozemstva dostavljaju se na primateljevu adresu i uručuju se uz potpis. 

Više

Paketi iz inozemstva dostavljaju se na primateljevu adresu i uručuju se uz potpis. 
Paketi se mogu uručiti i primateljevu zakonskom zastupniku ili opunomoćeniku.

Ako prilikom dostave paketa niste na adresi, ostavit ćemo vam obavijest o prispijeću pošiljke u kojoj je navedeno u kojem poštanskom uredu možete preuzeti svoj paket. Rok za preuzimanje paketa je 15 radnih dana. Paket možete preuzeti i na paketomatu u roku od 72 sata od dostavljene obavijesti.
Pogledajte popis mjesta u kojima se obavlja dostava paketa na kućnu adresu (pdf).
U mjestima koja nisu navedena u popisu primatelju paketa ostavlja se obavijest u kojoj piše u kojem poštanskom uredu i u kojem roku može preuzeti paket.
Za preuzimanje paketa u poštanskom uredu trebate imati dokument za osobnu identifikaciju (važeća osobna iskaznica ili putovnica).
Česta pitanja
Preselio sam se na novu adresu, a pošta mi još stiže na staru adresu. Što trebam poduzeti?

Prije uručenja pošiljke možete tražiti dostavu pošiljaka na adresu koju odredite tako da podnesete pisani zahtjev u poštanskom uredu iz kojeg vam se uručuju pošiljke. Ponesite dokument za osobnu identifikaciju (npr. osobna iskaznica i navedite sve podatke potrebne za postupanje prema zahtjevu. Usluga se naplaćuje prema cjeniku.
 

Zašto i kada poštar ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke bez obzira na to je li riječ o Paket24 pošiljci, preporučenoj pošiljci, malom paketu ili običnoj pošiljci?

Ako poštar na adresi primatelja ne zatekne primatelja ili osobu ovlaštenu za preuzimanje pošiljaka (opunomoćenik, zakonski zastupnik ili odrasli član kućanstva – osoba starija od 15 godina), primatelju se ostavlja obavijesti o prispijeću pošiljke. Za obične se pakete (CC……….HR) u mjestima u kojima nije organizirana dostava ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke bez pokušaja dostave pošiljke na adresi primatelja.

Kada se prilikom pokušaja dostave malog paketa primatelj ne zatekne na adresi, ostavlja mu se obavijest o prispijeću pošiljke, a svoj paket može preuzeti u poštanskom uredu.

Za obične pismovne pošiljke koje se zbog svojih dimenzija ne mogu uručiti ubacivanjem u kućni kovčežić primatelju se također ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke. Pismovnu pošiljku može preuzeti u poštanskom uredu.

Odgovore na brojna pitanja koja ste nas pitali možete pronaći na stranici Česta pitanja i odgovori.
Ako nam želite postaviti pitanje možete to učiniti putem web obrasca.