Primitak paketa iz inozemstva

Primitak paketa iz inozemstva

Paketi iz inozemstva dostavljaju se na primateljevu adresu i uručuju se uz potpis. 

Više

Paketi iz inozemstva dostavljaju se na primateljevu adresu i uručuju se uz potpis. 
Paketi se mogu uručiti i primateljevu zakonskom zastupniku ili opunomoćeniku.

Ako prilikom dostave paketa niste na adresi, ostavit ćemo vam obavijest o prispijeću pošiljke u kojoj je navedeno u kojem poštanskom uredu možete preuzeti svoj paket. Rok za preuzimanje paketa je 15 radnih dana.
Pogledajte popis mjesta u kojima se obavlja dostava paketa na kućnu adresu (pdf).
U mjestima koja nisu navedena u popisu primatelju paketa ostavlja se obavijest u kojoj piše u kojem poštanskom uredu i u kojem roku može preuzeti paket.
Za preuzimanje paketa u poštanskom uredu trebate imati dokument za osobnu identifikaciju (važeća osobna iskaznica ili putovnica).
Česta pitanja
Preselio sam se na novu adresu, a pošta mi još stiže na staru adresu. Što trebam poduzeti?

Prije uručenja pošiljke možete tražiti dostavu pošiljaka na adresu koju odredite tako da podnesete pisani zahtjev u poštanskom uredu iz kojeg vam se uručuju pošiljke. Ponesite dokument za osobnu identifikaciju (npr. osobna iskaznica i navedite sve podatke potrebne za postupanje prema zahtjevu. Usluga se naplaćuje prema cjeniku.
 

Zašto i kada poštar ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke bez obzira na to je li riječ o Paket 24 pošiljci, preporučenoj pošiljci, malom paketu ili običnoj pošiljci?

Ako poštar na adresi primatelja ne zatekne primatelja ili osobu ovlaštenu za preuzimanje pošiljaka (opunomoćenik, zakonski zastupnik ili odrasli član kućanstva – osoba starija od 15 godina), primatelju se ostavlja obavijesti o prispijeću pošiljke. Za obične se pakete (CC……….HR) u mjestima u kojima nije organizirana dostava ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke bez pokušaja dostave pošiljke na adresi primatelja.

Kada se prilikom pokušaja dostave malog paketa primatelj ne zatekne na adresi, ostavlja mu se obavijest o prispijeću pošiljke, a svoj paket može preuzeti u poštanskom uredu.

Za obične pismovne pošiljke koje se zbog svojih dimenzija ne mogu uručiti ubacivanjem u kućni kovčežić primatelju se također ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke. Pismovnu pošiljku može preuzeti u poštanskom uredu.

Odgovore na brojna pitanja koja ste nas pitali možete pronaći na stranici Česta pitanja i odgovori.
Ako nam želite postaviti pitanje možete to učiniti putem web obrasca.