Promocija poštanske marke u povodu Olimpijskih igara

Promocija poštanske marke u povodu Olimpijskih igara

U zagrebačkoj Osnovnoj školi „Voltino“ održana je 23. veljače 2018. promocija prigodne poštanske marke Olimpijske zimske igre – Pjongčang 2018. Uz predstavljanje marke organizirana je i mala filatelistička izložba na temu Olimpijskih zimskih igara, koja će biti otvorena do 3. ožujka. Osim učenika i profesora ove škole, u promociji nove prigodne marke sudjelovala je i Milka Babović, naša poznata atletičarka i sportska novinarka, Mićo Dušanović, sportski novinar i komentator te autor teksta uz izdanje posvećeno olimpijskoj marki, i Filip Grgić, hrvatski olimpijac.
Olimpijske zimske igre održavale su se od 9. do 25. veljače 2018., a Mali filosi, skupina učenika 2. i 3. razreda, prezentirali su okupljenima uz pomoć nove prigodne poštanske marke svoja znanja o Olimpijskim igrama i njihovim zimskim sportovima. Kratak govor održala je i voditeljica filatelije u Grupi poslova filatelije u Hrvatskoj pošti Edita Gregurić Cvenić, koja je nazočnima detaljnije predstavila poštansku marku, a autor poštanske marke, zagrebački dizajner Mario Petrak, ispričao je kako je nastala olimpijska marka.
Naklada prigodne poštanske marke Olimpijske zimske igre – Pjongčang 2018. nominalne vrijednosti 5,80 kuna iznosi 150 000 primjeraka, a izdana je u arčiću od 9 maraka i s jednim privjeskom. Ovo izdanje, kao i sva ostala izdanja poštanskih maraka, može se kupiti u internetskoj trgovini Hrvatske pošte, www.epostshop.hr.