Savez poštanskih operatora mediteranskih zemalja (PUMed) organizira izbor najljepše ovogodišnje marke

Savez poštanskih operatora mediteranskih zemalja (PUMed) organizira izbor najljepše ovogodišnje marke

 Glasati možete do zaključno 20. studenog 2023. na PUMedovoj mrežnoj stranici
 
PUMed, organizacija poštanskih operatora zemalja Sredozemlja i ove godine organizira projekt u kojem njegovi članovi izdaju prigodnu marku na zajedničku temu s logotipom organizacije nakon čega se organizira izbor najljepše marke iz tekuće godine. Tema ovogodišnjeg PUMedova izdanja su mediteranski festivali, a Hrvatska pošta sudjeluje u natjecanju sa svojom kandidatkinjom za najljepšu marku. Riječ je o prigodnoj marki s motivom plesa moreške koji je danas jedan od simbola grada Korčule. Autor marke je zagrebački dizajner Dean Roksandić, a marka je izdana u arku od 16 maraka i u nakladi 30.000 primjeraka.
 
Svoj glas za najljepšu marku „PUMed“ možete dati na internetskoj stranici https://vote.euromed-postal.org/ do 28. studenog 2023.
 
Pozivamo sve zainteresirane da svojim glasom pomognu odabrati najljepšu ovogodišnju poštansku marku „PUMed“ i da svoj glas daju našoj moreški.
 
Podsjetimo, poštanska marka Hrvatske pošte s motivom pulske Arene prošle godine je pobijedila na ovom izboru dok je 2019. marka s motivom dječje narodne nošnje sa Suska osvojila treće mjesto.
 
O PUMedu
Poštansku uniju zemalja Sredozemlja (The Postal Union for the Mediterranean – PUMed) osnovalo je 15. ožujka 2011. u Rimu 14 operatora s mediteranskog područja koja djeluje pod zaštitom Svjetske poštanske unije (UPU). Danas PUMed okuplja operatore iz ukupno 23 zemlje: Albanije, Alžira, Bosne i Hercegovine, Cipra, Crne Gore, Egipta, Francuske, Grčke, Hrvatske, Italije, Jordana, Libanona, Libije, Malte, Maroka, Mauritanije, Monaka, Portugala, Sirije, Slovenije, Španjolske, Tunisa i Turske.