Slanje hpekspres pošiljke unutar Hrvatske

Slanje hpekspres pošiljke unutar Hrvatske

Trebate brzo poslati pošiljku? Odaberite uslugu hpekspres.

Više

Najbrži put do željenog odredišta

Prilagođavamo se vama i nudimo različite mogućnosti preuzimanja pošiljke.

Kako naručiti hpekspres-uslugu i brzo poslati pošiljku?

  • Nazovite Kontaktni centar na broj: 0800 202 202 (iz fiksne mreže) ili 072 202 202 (iz mobilne mreže)
  • Posjetite jedan od više od 1000 poštanskih ureda Hrvatske pošte
  • Naručite uslugu internetom i ostvarite 10% popusta na www.hpekspres.hr

Pakiranje paketa
Kako bi pošiljka bila uručena sigurno i bez oštećenja, potrebno ju je pravilno zapakirati. Prije slanja pročitajte naše Upute za pakiranje koje možete preuzeti u PDF formatu.
*Saznajte okvirnu cijenu slanja pošljke na https://www.posta.hr/hrvatska-posta-cjenik-online/262  ili na stranicama hpekspresa www.hpekspres.hr detaljne informacije o cijenama i ostalim dodatnim uslugama.
 

Česta pitanja
Što može sadržavati hpekspres-pošiljka?

 Hpekspres-pošiljka može sadržavati pisano priopćenje, robu, novac i druge predmete mase do 50 kilograma i maksimalne veličine 2000 mm. Pošiljke koje u zbroju dužine, širine i visine prelaze 2000 mm obračunavaju se prema standardnoj formuli (pogledajte volumetričku masu). Takve pošiljke mogu biti mase veće od 50 kg.

Kako mogu poslati pošiljku težu od 100 kilograma i koliko bi to stajalo?

Takva pošiljka može se poslati hpekspresom kao euro-paleta, a može ju poslati samo pravna osoba. Dimenzija palete je 120x80 cm i visina 150 cm. Usluga se naručuje pozivom na besplatni telefonski broj 0800 202 202 (za pozive iz fiksne mreže) te 072 202 202 (za pozive iz mobilne mreže). Cijena poziva i obračunska jedinica za pozive iz mobilne mreže naplaćuje se po cijeni poziva prema fiksnim mrežama vašeg telekomunikacijskog operatera.
Cijena prijevoza paleta mase do 200 kg iznosi 250,00 kn, a za palete mase od 200 kg do 700 kg cijena se uvećava za 70,00 kn na svakih 100 kg.

Mogu li se hpekspresom prevoziti žive životinje?

 U skladu s odredbama pravilnika žive životinje mogu se prevoziti poštom (tako i uslugom hpekspres) samo ako se predaju kao preporučene pošiljke s dopunskom uslugom „Plus“. U tom slučaju mogu se slati:

  • pčele, pijavice i dudov svilac;
  • paraziti i uništavatelji štetnih insekata namijenjeni za kontrolu ovih insekata koje međusobno razmjenjuju službeno ovlaštene institucije;
  • muhe iz obitelji Drosophilidae za potrebe biomedicinskih istraživanja koje međusobno razmjenjuju službeno ovlaštene institucije.
Odgovore na brojna pitanja koja ste nas pitali možete pronaći na stranici Česta pitanja i odgovori.
Ako nam želite postaviti pitanje možete to učiniti putem web obrasca.