U osnovnim školama obilježen Svjetski dan razglednice

U osnovnim školama obilježen Svjetski dan razglednice

Prvašići poslali više od 120 razglednica Marku Markici
 
Povodom obilježavanja Svjetskog dana razglednice Hrvatska pošta organizirala je natječaj za sve prve razrede osnovnih škola u Hrvatskoj. Prvašići su trebali osmisliti i poslati razglednicu Marku Markici, a poslano je više od 120 maštovitih razglednica.
 
Nakon mnogo razmišljanja Marko je odabrao tri razglednice koje su mu se najviše svidjele: 1.a razred OŠ Antuna Mihanovića iz Osijeka, 1. razred PŠ „Marinci“ iz Marinaca i 1.c razred OŠ „Fran Franković“ iz Rijeke. „Dragi moji mali prijatelji, hvala vam svima na prekrasnim razglednicima! Jako ste me razveselili i veselim se našem skorom druženju“, rekao je Marko.
 
Prvog listopada 2019. obilježena je 150. obljetnica slanja prve razglednice koja je diljem svijeta proslavljena mnogim događajima poput susreta entuzijasta koji vole slati i primati razglednice, različitim radionicama, izložbama i dr. S obzirom na velik broj zainteresiranih i na pozitivne reakcije sudionika organizacija Postcrossing odlučila je 1. listopada proglasiti Svjetskim danom razglednice.

Pobjednička razglednica


Pobjednička razglednica


Pobjednička razglednica


Neki od pristiglih radova: