Hrvatska pošta

Pratite pošiljku

U sortirni centar Hrvatske pošte stižu rekordne količine paketa

28.11.2022.
Hrvatska pošta spremna za blagdansku sezonu darivanja
 
ZAGREB, 28. studenog 2022. –  U Novi sortirni centar Hrvatske pošte u Velikoj Gorici ovih dana pristižu rekordne količine pošiljaka. Samo prošli tjedan zaprimljene su dvostruko veće količine. Velik broj pošiljaka rezultat je brojnih akcija i popusta koje su e-trgovine svojim kupcima nudile u tjednu Crnog petka koji se tradicionalno održao posljednji petak u studenom.

Obradu velikog broja pošiljaka omogućuje moderna poštanska tehnologija sa sustavom za automatsku razradu koji u jednom satu može sortirati do 15.000 pošiljaka mase od 100 grama do 30 kilograma. Nakon što prođu razradu u sortirnici, pošiljke već isti dan odlaze na dostavu na području Zagreba, odnosno na put prema adresama korisnika u ostatku Hrvatske, a za dostavu brine 2.500 poštara.

Pakete naručene u brojnim hrvatskim i međunarodnim e-trgovinama dostavlja Paket24, usluga brze paketne dostave koja ravnomjerno pokriva cijeli teritorij Republike Hrvatske i jamči uručenje pošiljaka idući dan u više od 200 mjesta. Od početka rujna Hrvatska pošta osigurala je najbržu dostavu i za Dubrovačko-neretvansku županiju. To znači da pošiljke iz najvećih svjetskih i domaćih e-trgovina stižu u gradove poput Dubrovnika, Cavtata i Ploča jednako brzo kao, primjerice u Zagreb, Split, Osijek ili Rijeku.Osim najbrže dostave, Hrvatska pošta korisnicima nudi i alternativne dostavne kanale s paketomatom kao najfleksibilnijom opcijom beskontaktnog preuzimanja i slanja paketa. Trenutačno je postavljeno više od 180 paketomata diljem Hrvatske, uključujući i otoke Brač, Lošinj, Korčulu, Krk i Pag. Dostupni su svaki dan u tjednu, od 0 do 24 sata, a korisnici putem paketomata mogu i vratiti robu kupljenu u e-trgovinama. Korisnici imaju i mogućnost preusmjeravanja paketa za vrijeme dostave, pa se tako sve Paket24 pošiljke mogu naknadno preusmjeriti za isporuku na paketomat putem poveznice koja stiže u elektroničkoj obavijesti.

Popularnost internetske kupovine ne opada, a brojni popusti koji su često najveći upravo u e-trgovinama označili su početak sezone darivanja koja će za radnike Hrvatske pošte značiti postavljanje novih rekorda. A kako bi pokloni bili spremni i zapakirani prije sezone darivanja, važno je da budu naručeni na vrijeme.