Uspješan prelazak na euro rezultat je dobre pripreme i suradnje svih institucija

Uspješan prelazak na euro rezultat je dobre pripreme i suradnje svih institucija

Predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo uručio je Borisu Vujčiću, guverneru Hrvatske narodne banke, te Marku Primorcu, ministru financija Republike Hrvatske, uokvirene filatelističke proizvode izdane u povodu uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj.

 Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte i Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke

 
Prigodnom filatelističkom gestom Hrvatska pošta obilježila je ovaj važan događaj za Republiku Hrvatsku. Pri susretima je istaknuto obostrano zadovoljstvo suradnjom u pripremi i provedbi konverzije nacionalne valute, što je zadaća Hrvatske pošte putem mreže koja broji više od 1000 poštanskih ureda dostupnih u više od 800 naselja diljem Hrvatske.
 
Uokvireni arak prikazuje prvo ovogodišnje filatelističko izdanje Hrvatske pošte, koje je ujedno i prva hrvatska poštanska marka s nominalnom vrijednosti u eurima. Motiv prikazuje nacionalnu stranu kovanice od jednog eura, a autor bloka je zagrebački dizajner Dean Roksandić prema fotografiji Božidara Bengeza. Nominalna vrijednost bloka otisnutog u 50.000 primjeraka iznosi 1,14 eura. Izdanje je realizirano u suradnji s Hrvatskom narodnom bankom.