English

Dječja mašta stvara motiv poštanske marke


Sigurnost u prometu tema je ovogodišnjeg natjecanja Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu!
 
Od malih nogu nas uče koliko je sigurnost u prometu važna, a kada odrastemo, na to često zaboravljamo. Djeca znaju što je važno raditi kako bi odrasli i najmlađi bili sigurni u prometu i na to bi nas svakodnevno trebala podsjećati. Kreativnost i slobodna izražavanja samo su dio mnoštva dječjih kvaliteta. Hrvatska pošta potiče ove dječje snage te devetu godinu zaredom poziva na natjecanje Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu!. Tema ovogodišnjeg natjecanja za likovnu izradu motiva prigodne poštanske marke je sigurnost u prometu.
U natjecanju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola sa stalnim boravištem ili prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Projekt izdavanja prigodne poštanske marke realiziran je u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, a ove godine projektu se pridružilo i Ministarstvo unutarnjih poslova s Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture te Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Projekt podupire i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.
Ovim putem pozivamo sve djelatnike osnovnih škola da zajedno sa svojim učenicima sudjeluju u ovom kreativnom natjecanju otvorenom do 15. svibnja. Autor pobjedničke marke bit će nagrađen prijenosnim računalom i pisačem na svečanom uručenju i promociji prigodne poštanske marke u rujnu ove godine. Učenik čiji rad pobijedi u natjecanju bit će potpisan kao autor poštanske marke Sigurnost u prometu te će marka vrijediti za plaćanje poštanskih usluga.
Trideset likovno najuspješnijih radova, uključujući i pobjednički rad, bit će 7. rujna 2015. objavljeni na internetskim stranicama Hrvatske pošte, www.posta.hr, na kojoj se nalaze i sve informacije o samom natjecanju.

Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu! -  Brošura - pravila natječaja (pdf)