Zaklada „Vaša pošta“ i ACI s djecom na jedrenju

10.10.2017.
Veliki dan za male moreplovce
ACI marina Cres bila je krajem rujna domaćin druženja djece iz dječjih domova Primorsko-goranske županije, njihovih odgajatelja, predstavnika ACI-ja te predstavnika, sponzora i donatora Zaklade „Vaša pošta“. Ovoj manifestaciji, uz šezdesetak sudionika, pridružio se i gradonačelnik Grada Cresa, direktorica Turističke zajednice grada Cresa, lučki kapetan te pomorska policija.
Nakon jutarnjeg okupljanja i druženja primaklo se i vrijeme za formiranje posada i ukrcaj na jedrilice. Sva djeca hrabro su kročila na brodove i s nestrpljenjem iščekivala početak plovidbe creskim akvatorijem. Svaka posada i jedrilica imala je svog skipera kojem je bio zadatak umiriti ustrašene te svakog naučiti najvažnije o jedrenju. Osim skipera, regatu su pratili djelatnici lučke kapetanije te pomorske policije.
„Vjerujem da će ovaj događaj postati tradicionalan“, rekao je direktor ACI-ja Kristijan Pavić nakon uspješne regate. ACI d.d. u ulozi sponzora Zaklade „Vaša pošta“ aktivno podupire ovu akciju Hrvatske pošte te su do sada svojim sponzorstvom potpomogli petero djece.

Zaklada „Vaša pošta“
Misija Zaklade „Vaša pošta“ je promicanje korporativne društvene odgovornosti kao doprinosa u stvaranju boljeg i humanijeg svijeta za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Više od 400 djece, štićenika domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, zbrinuto je policama životnog osiguranja uz potporu dugogodišnjeg partnera – Croatia osiguranja. Iznos police isplaćuje se štićeniku u obliku rente u trenutku napuštanja doma i početka samostalnog života. Na taj način, u sljedeće dvije-tri godine, dok ne nađe posao, štićenik ima pokrivene troškove osnovne egzistencije – stanarine i režija. Naime, s obzirom na životne okolnosti mali postotak štićenika dječjih domova upisuje se na fakultet, što im osigurava daljnji smještaj u domu. Tako većina štićenika s navršenih 18 godina mora početi samostalan život, a to je bez pomoći društva i osiguranog zaposlenja velik izazov i postavlja ih pred nemale teškoće. Uplaćene police pomažu štićenicima da upravo u presudnom trenutku osamostaljenja premoste egzistencijalne teškoće do nalaska prvog zaposlenja.