Zakladi „Vaša pošta“ nagrada Hrvatske udruge poslodavaca

Zakladi „Vaša pošta“ nagrada Hrvatske udruge poslodavaca

Projekt Hrvatske pošte primjer je dobre prakse društveno odgovornog poslovanja u kategoriji „Briga za zajednicu“

Zagreb, 14. prosinca 2018. – Zaklada „Vaša pošta“ dobitnik je vrijedne nagrade Hrvatske udruge poslodavaca primjer dobre prakse društveno odgovornog poslovanja u kategoriji „Briga za zajednicu“. Nagradu je primio Mate Mišetić, predsjednik Upravnog odbora Zaklade i član Uprave Hrvatske pošte, na svečanosti održanoj 14. prosinca 2018. u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu.
Zaklada „Vaša pošta“ na specifičan način potpomaže postinstitucionalnu skrb štićenika domova za nezbrinutu djecu, tako što posreduje između sponzora i štićenika, a sve uz potporu dugogodišnjeg partnera, Croatia osiguranja.
Djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi koja borave u dječjim domovima po završetku srednje škole, bez pomoći obitelji, novca i zaposlenja moraju početi samostalan život. Hrvatska pošta je 2010. utemeljila Zakladu „Vaša pošta“ sa svrhom pružanja novčanih potpora štićenicima dječjih domova. Za vrijeme njihova boravka u domu, uplaćuje im se polica životnog osiguranja u protuvrijednosti 6000 eura. Iznos s police isplaćuje se štićeniku u obliku rente u trenutku napuštanja doma i početka samostalnog života. Na taj način, u sljedeće dvije godine, štićenik ima pokrivene troškove osnovne egzistencije - stanarinu i režije. Do sada je ovim projektom zbrinuto 410 djece iz 20 domova diljem Hrvatske, a ugovorene su police osiguranja vrijedne oko 18,5 milijuna kuna.