Hrvatska pošta

Pratite pošiljku

Zamijenite kriptovalute u zadarskim poštanskim uredima

24.07.2019.
Hrvatska pošta provodi pilot-projekt
Zagreb, 24. srpnja 2019. – Od 15. srpnja svi domaći i strani korisnici svoje kriptovalute mogu promijeniti u kune u zadarskim poštanskim uredima, u nekoliko jednostavnih koraka. Nakon podnošenja zahtjeva skenira se QR kod te u poštanskom uredu dobivate gotovinu. Trenutačno je moguće zamijeniti pet najčešće korištenih kriptovaluta (Bitcoin, Ethereum, Stellar, Ripple i EOS).

Kriptovalute imaju zadnjih godina sve više korisnika, a Hrvatska pošta će, sa svojom mrežom od 1016 poštanskih ureda, sigurno pridonijeti njihovoj popularnosti. Digitalizacija je jedna od razvojnih strategija Hrvatske pošte i pokretač brojnih projekata u poslovanju. Ulaskom na tržište digitalnih valuta Hrvatska pošta potvrđuje svoj položaj kao jedan od lidera u digitalnoj transformaciji.

Pilot-projekt, u suradnji s hrvatskom tvrtkom Electrocoin koja već pet godina vodi servis bitcoin-mjenjacnica.hr, provodi se u tri poštanska ureda u Zadru (Š. Kožičića Benje 1, Josipa Jurja Strossmayera 8 i Ulici akcije Maslenica 1), a pokazat će interes tržišta za ovakvu vrstu usluge. Cilj Hrvatske pošte je ponuditi mogućnost zamjene kriptovaluta u svim većim naseljima i turističkim središtima u Hrvatskoj.