Znanjem do izvrsnosti
Unaprjeđivanje znanja i vještina naših zaposlenika jedan je od strateških ciljeva koje je Hrvatska pošta postavila u svojoj razvojnoj strategiji. Jer bez kvalitetnog znanja ne može se postići ni izvrsnost u poslovanju.

Znanje je oduvijek bilo jedini put kojim se može postići izvrsnost. Zato Hrvatska pošta kontinuirano ulaže u razvitak znanja svojih zaposlenika.


Jedna od triju vrijednosti koje njeguje Hrvatska pošta jest i izvrsnost u postizanju rezultata i obavljaju posla. Da bi izgradila izvrsnost svojih zaposlenika, Hrvatska pošta je u Uredu za upravljanje ljudskim resursima ustrojila poseban odjel koji se bavi zapošljavanjem i edukacijom zaposlenika. Budući da je u današnje doba cjeloživotno obrazovanje iznimno važno s obzirom na stalnu promjenu tržišnih trendova, odjel organizira cijeli niz internih i eksternih edukacija poput radionica, tečajeva, seminara i sl. namijenjenih svim zaposlenicima Hrvatske pošte neovisno o njihovu radnom mjestu. No osim stalne nadogradnje znanja pohađanjem edukacija, Hrvatska pošta pridaje veliku važnost još jednom segmentu - dijeljenju znanja s kolegama. Jer stečeno znanje nema pravu vrijednost ako se ne podijeli s drugima.

Ulaganje u izobrazbu zaposlenika ujedno je jedan od načina zadržavanja kvalitetnih zaposlenika, ali i važna informacija kvalitetnim budućim zaposlenicima Hrvatske pošte o vrijednostima koje promovira Hrvatska pošta. 

 

 

  • Hrvatska pošta - poželjan poslodavac
  • Izgradnja uspješne karijere svakom je pojedincu izazov. Ipak, važno je i mjesto na kojem se počinje ili nastavlja graditi karijera. Saznajte zašto je Hrvatska pošta poželjno mjesto za rad i kako se vi možete uklopiti u našu priču zvanu "Karijera u Pošti".
  • Želim raditi u Pošti
  • Ako ste odgovorni, proaktivni, želite učiti i stalno nadograđivati svoja znanja i vještine, težite izvrsnosti u radu i želite biti ponosan član tima Hrvatske pošte, učinite prvi korak u tom smjeru - pošaljite nam svoj životopis.
  • Znanjem do izvrsnosti
  • Unaprjeđivanje znanja i vještina naših zaposlenika jedan je od strateških ciljeva koje je Hrvatska pošta postavila u svojoj razvojnoj strategiji. Jer bez kvalitetnog znanja ne može se postići ni izvrsnost u poslovanju.
  • Zašto volim Poštu
  • Svatko od nas ima svoje razloge zašto voli radno mjesto na kojem je zaposlen. Neki vole samostalnost koju imaju u radu, drugi opet vole raditi u timu, treći ne mogu zamisliti svoj posao bez rada s korisnicima, četvrti od posla traže stalne izazove, neki vole svoj posao zato što mogu često putovati...