„Pošta – šalter države“ – veća dostupnost usluga građanima

7.9.2017.

Od početka rujna Pošta dostavlja vozačke dozvole na adresu
S ciljem ostvarivanja razvojne Strategije Pošta2022 i strateške smjernice „Pošta – šalter države“, Hrvatska pošta od 4. rujna 2017. godine dostavlja vozačke dozvole na kućnu adresu podnositelja zahtjeva koji su zahtjev podnijeli putem sustava e-Građani.

Naime, od 4. rujna 2017. godine građanima je preko sustava e-Građani dostupna nova e-usluga podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole u redovnom postupku, korištenjem elektroničke osobne iskaznice s potpisnim certifikatom. Građanin će kroz sustav e-Građani uz zahtjev dostaviti skenirane isprave koje mora priložiti u postupku podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole (uvjerenje o položenom vozačkom ispitu, zdravstveno uvjerenje), a fotografija i potpis podnositelja zahtjeva će se preuzimati iz Informacijskog sustava MUP-a.

Podnositelj zahtjeva moći će izabrati način dostave izrađene vozačke dozvole: preuzimanje u policijskoj upravi ili postaji prema kojoj je uputio elektronički zahtjev za izdavanje vozačke dozvole, ili dostavu na adresu prebivališta ili boravišta putem Hrvatske pošte.
Ovime je ostvaren sinergijski učinak MUP-a, Ministarstva uprave, AKD-a i Hrvatske pošte s ciljem veće dostupnosti usluga građanima.