Hrvatska pošta

Pratite pošiljku

Glasajte za najljepšu poštansku marku „Europa“

14.05.2024.
Izbor je otvoren do 9. rujna 2024. na PostEuropovoj mrežnoj stranici
Još od 1993., na Dan Europe, koji se svake godine obilježava 9. svibnja, PostEurop, udruga europskih javnih poštanskih operatora, u cilju promicanja suradnje, zajedništva i kulture europskih zemalja objavljuje natjecanje za izbor najljepše marke iz serije „Europa“.
 
O kakvu je izdanju riječ?
 
Radi se o poštanskim markama koje na zajedničku temu i s logotipom „Europa“ izdaju poštanski operatori članovi PostEuropa, a tema ovogodišnjeg izdanja je podvodna flora i fauna.
 
Plemenita periska - naš kandidat
 
Kao i svake godine, Hrvatska pošta i ovaj put sudjeluje u natjecanju, a naš kandidat za najljepšu marku „Europa“ je prigodna marka na kojoj je prikazana plemenita periska, endemična sredozemna vrsta i ujedno jedan od najvećih školjkaša na svijetu. Autorica izdanja „Europa“ je zagrebačka dizajnerica Alenka Lalić prema fotografijama koje je snimio sisački fotograf Dalibor Andres. Osim periske, motiv izdanja „Europa“ je i morska cvjetnica posidonija. Marke su izdane u zajedničkom arku od 16 maraka i u nakladi 40.000 primjeraka po motivu.



 
Do kada i gdje se može glasati?
 
Svoj glas za najljepšu marku „Europa“ možete dati na mrežnoj stranici https://www.europastamps.eu/europa2024.
Glasanje je otvoreno do 9. rujna 2024.
 
Pobjednička marka i ujedno najljepše izdanje „Europa“ bit će proglašeno na PostEuropovoj Generalnoj skupštini koja će se održati u listopadu 2024.
 
Pozivamo vas da svojim glasom pomognete odabrati najljepšu prigodnu poštansku marku „Europa“ među ukupno 51 izdanjem. Sva su izdanja posebno lijepa na svoj način, pa izbor neće biti nimalo jednostavan, no naša zaštićena periska, vjerujemo, ipak zauzima osobito mjesto.