Ne klikajte na lažne nagradne igre

Obavijest za korisnike

Mobilnim aplikacijama i e-poštom šire se internetske obavijesti u kojima se pošiljatelj lažno predstavlja kao organizator nagradne igre uime Hrvatske pošte. Nemojte odgovarati na takve poruke ni otvarati poveznice koje se u njima nalaze jer se time izlažete riziku od krađe svojih podataka.Službeni kanali komunikacije koje Hrvatska pošta koristi za obavještavanje korisnika o prispjelim pošiljkama su papirnate obavijesti o prispjeću i SMS poruke te e-mail obavijesti u sklopu Paket24 usluge.

Lažne poruke obavještavaju korisnike da su osvojili vrijedne nagrade tražeći naknadu i osobne podatke kako bi mogli preuzeti nagrade. Hrvatska pošta ne organizira takve nagradne igre, a lažne nagradne igre možete prepoznati ako obratite pozornost na sljedeće:
  • adresu internetske stranice (URL) – adresa službene internetske stranice Hrvatske pošte je www.posta.hr
  • logotip – prevaranti često upotrebljavaju stari logotip Hrvatske pošte
  • pravopis i gramatiku – poruke su najčešće prevedene uz pomoć automatskih servisa i sadrže niz pravopisnih i gramatičkih pogrešaka.

Ukoliko nastavite dobivati lažne poruke, odnosno obavijesti, možete ih ukloniti isključivanjem web-notifikacija. Upute za isključivanje Chrome, Edge i Firefox notifikacija pročitajte ovdje.
 
Pozivamo korisnike na oprez, a u slučaju bilo kakvih nejasnoća obratite se Službi za korisnike.