Hrvatska pošta

Nagrade

Nagrade

Poštanske marke Republike Hrvatske izdane u proteklih više od 25 godina stekle su zapažen i velik ugled u svijetu.

Dokaz tomu su brojne međunarodne nagrade. Riječ je o filatelističkim nagradama - za najbolje i najljepše marke - i o nagradama za umjetničku i dizajnersku vrijednost. 
Od 1991. do danas Hrvatska pošta uložila je velik trud da od poštanske marke stvori proizvod koji može biti jedan od državnih simbola. Hrvatske poštanske marke tako su postale svjetski priznati i poznati uradci.

 
Treće mjesto na prvom natjecanju za naj PUMed marku <br><br>  U 2019. godini PUMed izdanje Hrvatske pošte – dječja narodna nošnja sa Suska – osvojila je treće mjesto na natjecanju u kategoriji najljepših PUMed izdanja. Dodatnu vrijednost ovoj nagradi daje činjenica da je riječ o prvom ovakvom natjecanju, a glasalo je 8000 ljudi iz 84 države. Prigodni poštanski blok Hrvatske pošte “Hrvatski turizam – Plitvička jezera” iz 2019. godine, s motivima slapova kroz četiri godišnja doba, osvojio je prvo mjesto i nagradu na svjetskom filatelističkom natjecanju “Premio Internazionale d'Arte Filatelica U 2021. godini na natječaju za najljepše marke “Nexofil” u organizaciji španjolskog časopisa El Eco Hrvatska pošta osvojila je 2. mjesto u kategoriji “najljepši prigodni blok” s izdanjem iz 2020. “Minerali i stijene”, autora Deana Roksandića. Ovo je 34. po redu nagrada Hrvatskoj pošti za njena filatelistička izdanja.