Hrvatska pošta

Pratite pošiljku

Oprez! Nova vrsta lažne nagradne igre

16.09.2022.
Nagradna igra širi se poveznicama putem e-maila

E-mailom se šire poveznice s pitalicom i nagradnom igrom na kojima se prevaranti predstavljaju kao Hrvatska pošta. Prevaranti se porukama javljaju s poveznicom na kojoj se nalazi lažna anketa i nagradna igra.

Hrvatska pošta nije organizator ove ankete i nagradne igre. Molimo korisnike da takve ili slične poruke sa sumnjivim poveznicama ne otvaraju te da ih ignoriraju.

Lažne poruke, obavijesti i nagradne igre mogu se relativno jednostavno prepoznati po sumnjivoj i čudnoj e-mail adresi ili poveznici (službena domena Hrvatske pošte je posta.hr), starom logu Hrvatske pošte te pravopisnim i gramatičkim pogreškama na stranici.

Pokušaj prijevare u komunikaciji vezanoj uz internetske oglasnike također se može prepoznati po sljedećim pokazateljima: broj s kojeg vam se javila osoba nije registriran u Hrvatskoj, a poruke koje vam osoba šalje prepune su gramatičkih i pravopisnih pogrešaka. No, najveću sumnju svakako treba pobuditi ako vam osoba pošalje poveznicu i traži vas da unesete podatke s bankovne kartice.

Primjer lažne nagradne igre: