Hrvatska pošta

Pratite pošiljku

Prigodnom markom Hrvatska pošta obilježila Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

04.04.2018.

Marka prenosi poruku o opasnostima od mina

Na glavnom osječkom Trgu Ante Starčevića u organizaciji Hrvatskog centra za razminiranje održano je 4. travnja središnje obilježavanje Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju. Tom je prilikom Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte, okupljenima predstavio prigodnu poštansku marku „Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina“, rad Alenke Lalić, dizajnerice iz Zagreba. Motiv je marke zemljovid Republike Hrvatske s označenim minski sumnjivim prostorom, a tiskana je u nakladi od 100 000 primjeraka i u arku od 20 maraka.

„Hrvatska pošta redovito obilježava povijesne, kulturne i druge događaje značajne za Republiku Hrvatsku, a upravo protuminsko djelovanje smatramo izuzetno važnom temom. Hvala Hrvatskom centru za razminiranje na pozivu i suradnji i vjerujem da će u Hrvatskoj mine uskoro biti prošlost“, rekao je Ivan Čulo istaknuvši kako će poštanska marka prenijeti važnu poruku u sve dijelove Hrvatske.

Uz predstavnike grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, domaćine obilježavanja 4. travnja – Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina, okupili su se predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Hrvatskog Crvenog križa, kao i brojne druge udruge koje su prezentirale svoj doprinos u protuminskom djelovanju, posebice djeci iz osječkih vrtića, uz sportski program i prigodnu predstavu.
 


Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte, uručio je Zdravku Modrušanu, ravnatelju Hrvatskog centra za razminiranje, prigodno uokvirenu poštansku marku „Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina“