Hrvatska pošta

Pratite pošiljku

Dopunske usluge za pakete

Ovisno o potrebama i željama, paketi se mogu slati u inozemstvo uz odgovarajuće dopunske usluge. 
Dopunske usluge za pakete

Ovisno o potrebama i željama, paketi se mogu slati u inozemstvo uz odgovarajuće dopunske usluge.

Za pakete su dostupne sljedeće dopunske usluge:

  • povratnica (potvrda o uručenju)
  • plaćanje pouzećem
  • uručiti osobno primatelju
  • nestandardni format.
     

Povratnica (potvrda o uručenju)

Kada trebate pisanu potvrdu da je primatelj primio poslani paket, prilikom predaje paketa zatražite dopunsku uslugu „povratnica“.

Primatelj će svojim potpisom na povratnici potvrditi da je primio paket, a potpisana povratnica bit će vam vraćena poštom. 

Plaćanje pouzećem

Ako ste primatelju prodali predmet koji mu šaljete u paketu, najlakši način da vam bude plaćen jest da prilikom predaje paketa zatražite dopunsku uslugu „plaćanje pouzećem“.

Prilikom uručenja paketa primatelj će navedeni iznos predati radniku Hrvatske pošte, a novac će biti dostavljen na vašu adresu ili uplaćen na vaš račun. Primatelj, uz otkupni iznos, plaća i naknadu za uslugu platnog prometa.

Najveći iznos plaćanja može biti 13.272,28 €.

Uručiti osobno primatelju

Pošiljka poslana s dopunskom uslugom „uručiti osobno primatelju“ uručuje se samo osobno primatelju ili njegovu zakonskom zastupniku, odnosno punomoćniku.

Nestandardni format

Paket koji se svojim oblikom ili sastavom ne uklapa među ostale pošiljke (npr. bicikl, ispušna cijev, predmeti drugih nepravilnih oblika itd.) možete poslati s dopunskom uslugom „nestandardni formar“.

 

PREMIUM (prioritet)

Ako želite da s vašim paketom za inozemstvo postupa brže prilikom prijenosa, zatražite dopunsku uslugu PREMIUM (prioritet).
 
Paketi poslani bez ove usluge nazivaju se „ekonomični paketi“.