„Sportom do zdravlja“ – Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradnu sjajnu!

„Sportom do zdravlja“ – Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradnu sjajnu!

Natječaj za odabir likovnog rješenja dječje poštanske marke RH

Zagreb, 28. ožujka 2019. – Hrvatska pošta u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje u sklopu projekta „Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradnu sjajnu!“ već trinaestu godinu zaredom u osnovnim školama provodi natječaj za odabir likovnog rješenja dječje poštanske marke Republike Hrvatske. Tema ovogodišnjeg natječaja je „Sportom do zdravlja“.
Pozivamo sve učitelje razredne nastave i profesore likovne kulture da tijekom školskih satova uključe učenike u izradu poštanske marke na zadanu temu. U natječaju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola sa stalnim boravištem ili prebivalištem u Republici Hrvatskoj, a suglasnost možete naći na poveznici.
Učitelji razredne nastave i likovne kulture odabiru 10 najkvalitetnijih radova na razini škole te ih zaključno sa 17. svibnja 2019. šalju na adresu: HP-Hrvatska pošta d.d., „Natječaj za poštansku marku RH – Sportom do zdravlja“, Jurišićeva 13, 10000 Zagreb, s naznakom: „Ne otvarati!“.
Učenik koji pobijedi na natječaju bit će potpisan kao autor poštanske marke „Sportom do zdravlja“ koja će vrijediti za plaćanje poštanskih usluga te će ujedno biti i predmetom interesa filatelista. Autor pobjedničkog rada također će dobiti za nagradu računalo i pisač. Svečanost uručenja nagrade za najuspješniji rad i promocija marke održat će se u rujnu 2019. godine.
Brošura marka (pdf)
Suglanost za sudjelovanje u natječaju za odabir likovnog rješenja (pdf)
Pravila natječaja za odabir likovnog rješenja poštanske marke Republike Hrvatske "Sportom do zdravlja" (pdf)