Hrvatska pošta

Pratite pošiljku

Natječaj za dječju marku „Čuvajmo naše šume“

09.04.2018.

 Hrvatska pošta u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje u sklopu projekta „Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradnu sjajnu!“ već dvanaestu godinu zaredom u osnovnim školama provodi natječaj za odabir likovnog rješenja dječje poštanske marke Republike Hrvatske. Tema ovogodišnjeg natječaja je čuvajmo naše šume.

Pozivamo sve učitelje razredne nastave i profesore likovne kulture da tijekom školskih satova uključe učenike u izradu poštanske marke na zadanu temu. U natječaju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola sa stalnim boravištem ili prebivalištem u Republici Hrvatskoj, a suglasnost možete pronaći na poveznici.

Učitelji razredne nastave i likovne kulture odabrat će 10 najkvalitetnijih radova na razini škole te ih zaključno s 15. svibnja 2018. poslati na adresu: HP-Hrvatska pošta d.d., „Natječaj za poštansku marku Čuvajmo naše šume“, Jurišićeva 13, 10000 Zagreb, s naznakom: „Ne otvarati!“. Stručno povjerenstvo odabrat će 30 najuspješnijih radova, a pobjednički rad bit će prikazan na prigodnoj poštanskoj marki. Tako će djelo i ime pobjednika ovog natječaja obići svijet kao poštanska marka na brojnim pismima i razglednicama. Autor pobjedničkog rada bit će nagrađen računalom i pisačem, a svečano uručenje nagrade za najuspješniji rad i promocija prigodne poštanske marke održat će se u rujnu 2018. godine.

Kreriraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu "Čuvajmo naše šume" (pdf)